≫ 

Kakav šok na RG: Čilić prepustio samo sedam gemova Medvedevu, Novaku sada ostaje jedan uslov za prvo mesto!

Neverovatna partija hrvatskog tenisera

  • 10
Marin Čilić - Danil Medvedev Foto: Tanjug - AP

Veliko, veliko iznenađenje u poslednjem meču osmine finala Rolan Garosa, možda ne rezultatski, koliko načinom na koji je Marin Čilić došao do plasmana među osam najboljih. On je u bukvalnom smislu te reči "samleo" drugog tenisera sveta, Danila Medvedeva provevši na terenu oko sat i 40 minuta - 3:0 (6:2, 6:3, 6:2).

Poznato je da Danil Medvedev nimalo ne voli šljaku i da mu to nije omiljena podloga, ali se definitivno nije očekivalo da pruži ovako slabo izdanje protiv Hrvata. Pravio je toliko grešaka, izgledao jako malokrvno i delovao je kao da jedva čeka da izađe sa terena.

To svakako pomaže Novaku Đokoviću, jer mu je bilo neophodno da Medvedev ispadne pre polufinala kako bi imao šansu da zadrži prvo mesto na ATP listi. Sada preostaje samo jedan jedini uslov, a to je da na kraju ove nedelje podigne trofej na terenu "Filip Šatrije".

Što se tiče večerašnjeg meča, Čilić je dominirao od početka do kraja. U prvom setu je došao do brejka posle uvodnog egala u šestom gemu, a potom je iskoristio prvu brejk loptu u osmom gemu i tako stavio tačku na sva dešavanja. U drugom setu slična priča, s tim da je hrvatski teniser ovoga puta uspeo da osvoji samo jedan gem na servis Rusa.

Ni poslednji set nije dobro počeo po Medvedeva, koji se totalno raspao. Čilić je već na startu napravio dva brejka, poveo sa 4:0 i potom bez ikakvih većih problema priveo meč kraju.

U četvrtfinalu, Marina očekuje susret sa još jednim ruskim teniserom, Andrejom Rubljovim koji je dobio danas predajom Janika Sinera zbog povrede, pa ni sam nije proveo previše vremena na terenu.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    30. maj 2022 | 22:58

    Kakvo crno iznenađenje. Čilić je znao šamarati i Mareja ovako sa vremena na vrijeme. U tome i jest razlika između velike trojke i ovih potencijalnih šampiona. Zverev, Cicipas, i Medvedev, neka su zdravo, neće ukupno sakupiti gren slemova koliko jedan od velike trojke ima. Svaka čast Čiliću, samo naprijed.

  • Super Brundo

    30. maj 2022 | 23:03

    Nikakav to nije sok.Medvedev na betonu i Medvedev na sljaci su nebo i zemlja.

  • Drekavac

    30. maj 2022 | 22:50

    Omlati ga ko ista, neka izgubi bar koji bod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA