≫ 

Legenda tenisa poručuje: "Svi znamo da Novak voli kada je publika protiv njega, on i Alkaraz me oduševljavaju"

Bagdatis je i dalje teniser koji drži rekord po broju uzastopnih pobeda (36) u Dejvis kupu

  • 4
Intervju Novak Đoković Foto: Profimedia/AFP/MARWAN NAAMANI

Bivši kiparski teniser Markos Bagdatis došao je u Pariz kako bi igrao turnir legendi na Rolan Garosu, ali će svakako nastojati da pogleda meč Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u četvrtfinalu Grend slema.

- Mislim da su i Đoković i Nadal veoma dobro ovladali time da kontrolišu svoje emocije, i ne verujem da će ovaj meč presuditi emocije – niti da će on imati poseban emotivni naboj. Pre svega ga vidim kao sudar gladijatora, velikih boraca – i zasigurno jedan od najboljih mečeva turnira, kakvi su uostalom skoro svi njihovi mečevi. Guraće sebe do ivice svojih mogućnosti, i biće jednostavno fascinantno sve to pratiti. Za očekivati je da će publika biti više emotivno naklonjena Rafi, ali svi dobro znamo da Novak voli kada je publika protiv njega – što predstavlja veoma zanimljiv i uzbudljiv miks. A to da li će publika eventualno malo omekšati prema Novaku u slučaju da ubedljivo pobede – zaista ne znam, videćemo sve već uskoro - kaže kiparski as.

Ko je igrač koji vas je do sada najviše impresionirao?

- Po meni, to bi bili Alkaraz i Đoković – koji su do sada veoma ubedljivo osvajali pobeđivali sve svoje protivnike. Izdvojio bih Novaka po tome što do sada nije izgubio ni jedan set, i jasno je da je veoma motivisan i žarko želi da osvoji ovaj turnir. Sjajno je videti ga opet kako se takmiči na jednom Grend Slemu, i koliko je posvećen ostvarenju svog cilja.

Šta je to što bi u taktičkom smislu Novak trebao da uradi da bi pobedio Rafu u narednom meču?

- To je nešto što samo Novak i njegov tim znaju, a činjenica je da je on bio pobednik u njihovom poslednjem meću upravo ovde prošle godine.

Kako komentarišete Cicipasov poraz?

- Ovo je bolan poraz za njega, u svakom slučaju. Zaista nije dobro igrao prethodne mečeve na ovom turniru, i nadam se da će izvući pouku iz ovog iskustva. Inače, Stefanos je imao sasvim solidnu sezonu na šljaci, ali ovo jednostavno nije bila njegova nedelja, i to se takođe dešava u tenisu. Sa druge strane, Rune je odigrao odličan meč, i tu mu se ništa ne može oduzeti.

Markos Bagdatis Foto: AP/Tanjug

Bilo je dosta govora o tome da li je opravdano da se neki mečevi zakazuju za preko dana, a drugi za večernji termin. Da li mislite da će to zaista uticati na ishod meča Đoković – Nadal?

- U načelu smatram da je povoljnije za Novaka kada se meč igra u večernjem terminu, jer je teren nešto sporiji a odskok loptice niži – ali to je odluka organizatora, i tome se nema šta dodati.

Da li ćete gledati meč sa tribina, i za koga ćete navijati vi – a za koga vaša supruga?

- Nastojaću da budem tu, jer očekujem da će atmosfera biti neverovatna – pošto se radi o jednom od najvažnijih mečeva u poslednje dve decenije, pa možda i duže. Teško mi je reći za koga ću navijati, a moju suprugu (poreklom iz Slovenije) najbolje da pitate sami.

Da li će ovaj meč biti jedan od najvažnijih za istoriju tenisa?

- Ovaj meč je bez sumnje izuzetno važan, interesantan i ima prizvuk istorijskog – ali ne bih rekao da je odlučujući za njegovu istoriju – barem iz razloga što verujem da ćemo Nadala i Đokovića gledati u Parizu još dve-tri godine. Zato ne bih izgovarao velike reči ovim povodom – jer očekujem da ćemo njih dvojicu gledati na turneji i nadalje... - zaključio je Bagdatis.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    31. maj 2022 | 14:39

    Nadalu nece pomorci ritual oblizivanja, Dokovic bez ikakve dileme pobeduje.

  • Bg

    31. maj 2022 | 18:10

    Finale pre finala. Mislim da ovo nije bilo odavno pogotovo ne u cetvrtfinalu.

  • w

    31. maj 2022 | 17:51

    Jedva čekam da ga rasturi.😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA