Prvo polufinale za američku tenisku senzaciju na RG: Gofova sa 18 godina ušla među četiri najbolje

Ona je u četvrtfinalnom meču savladala sunarodnicu Sloun Stivens u dva seta

  • 0
Koko Gof Foto: Tanjug - AP

Kao predigra za dva sjajna muška teniska četvrtfinala koja nas čekaju, ovog ranog poslepodneva na Rolan Garosu mogli smo da uživamo u dva odlična meča u ženskoj konkurenciji u istoj fazi Rolan Garosa.

Posle Martine Trevisan koja je obezbedila svoje mesto među četiri najbolje pobedom nad Lejlom Fernandez iz Kanade u tri seta, pobedu je ostvarila i Koko Gof u američkom derbiju protiv Sloan Stivens u dva seta - 2:0 (7:5, 6:2).

Gofova je tako sa samo 18 godina potvrdila da je velika teniska senzacija i da je na dobrom putu da možda jednog dana nasledi legendarnu Serenu Vilijams na prvom mestu WTA liste. Već tokom 2019. godine, sa samo 15 godina na Vimbldonu je došla do neverovatnog uspeha i plasmana u četvrto kolo, a ove godine nastavlja da pomera svoje granice.

Stivensova je pokušala da joj pruži maksimalan otpor, posle uvodnog brejka Gofove na početku prvog seta uzvratila je onda kada je Koko servirala za prvi set i produžila borbu. Međutim, ni to nije mentalno uticalo na mladu teniserku, koja je napravila brejk stekavši tri brejk i set lopte u 12. gemu na servis rivalke.

Drugi set doneo nam je festival brejkova. Već u prva dva gema Stivensova i Gofova su razmenile po jedan, da bi potom Koko do kraja napravila još tri brejka i privela meč kraju bez ikakvih problema.

Upravo će se Trevisan i Gof sastati u polufinalu koje je na programu u četvrtak u ženskoj konkurenciji.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA