Toni Nadal besni zbog odluke RG: "Novac odlučuje, zna se ko vrši pritisak, ovo odgovara Đokoviću"

Stric španskog tenisera razočaran je zbog odluke organizatora da se meč četvrtfinala igra u noćnom terminu

  • 25
Toni Nadal Foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, napisao je kolumnu za El Pais u kojoj je kritikovao odluku organizatora da se četvrtfinale Đoković - Nadal igra od 21.00 u večernjem terminu.

On je dao i kratak komentar pred finale za radio "Onda Cero", gde je istakao da je Rafa hteo da igra preko dana, ali da novac danas odlučuje, kao i da noćni termin pogoduje Novaku Đokoviću.

- Rafa je imao tešku godinu i zna da bi ovaj Rolan Garos mogao da bude njegov poslednji. Zato je želeo da igra tokom dana, jer su tada uslovi najsličniji kao u finalu. Ali novac odlučuje - objasnio je Toni za radio stanicu, a slično mišljenje dao je i u kolumni za El Pais.

Tu se Toni prisetio i finala iz 2012. godine, kada je Nadal bio na pragu pobede u tri seta, vodio je sa 2:0 u setovima i 2:0 u trećem, a tada je Rafin stric rekao da je finale već završeno. Međutim, vreme se pogoršalo, počela je da pada i kiša, Nadalovi udarci više nisu bili ubojiti, dok je Novaku skroz pogodovalo i počeo je da preokreće, ali je kiša pojačala i tada faktički spasila Nadala, koji je sutradan u sunčanim uslovima uspeo da dobije četvrti set.

Nadal ističe da na vreme ne može da se utiče, ali da su pritisci koje vrše televizije i platforme koje rade prenose ogromni na organizatore.

- Jasno je da se loše vreme prihvata sa potpunom normalnošću, znajući da vas ponekad favorizuju, a da drugima šteti. Ono što je sticajem okolnosti teže prihvatiti su neke proizvoljne odluke organizatora koje mogu promeniti i budućnost takmičenja.

- Dugoočekivani četvrtfinalni meč koji se danas igra na Filip Šatrijeu u kojem će Đoković igrati protiv mog nećaka, zakazan je (očigledno, dan unapred) u noćnoj sednici, odlukom koja favorizuje igru trenutnog broja jedan na svetskoj rang listi. Daleko od bilo kakve podložnosti, potpuno sam siguran da ovaj izbor organizacije francuskog Grend slema nije zamerka Rafaelu, niti bi bila da su naudili srpskom igraču.

- Danas je dobro poznato da su pritisci koje turniri trpe od televizija ili platformi koje prenose utakmice, u ovom slučaju Amazona, praktično neprihvatljive.

- Nisam sklon da obraćam pažnju na ono što ne mogu da promenim i uvek sam imao samo jedan način da se nosim sa spoljnim okolnostima: da ne razmišljam previše o tome i uvek pokušavam da dam najbolje od sebe. Što će, bez sumnje, Rafael učiniti danas - poručio je Toni Nadal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    31. maj 2022 | 18:22

    Ako je neko u karijeri bio privilegovan onda je to Rafa Nadal. O diskriminaciji, nepravdi i nepodaštavanju prema Noletu je glupo trošiti reči. Nikada Nole nije tražio termin kad bi da igra. Igrao je i na 40 stepeni u podne i po kiši. Srbi imaju jednu izreku u kojoj se spominju dlake.

  • Marcelo

    31. maj 2022 | 18:18

    Kad bude Nadal broj 1 pa mozda i igra kad on zeli ovako penzija decko

  • Др

    31. maj 2022 | 18:22

    Овај , слободно може доћи у Партизан , пошто кмечи за медаљу!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA