Čilić ušao u odabrano društvo posle sinoćne pobede: Samo su Novak, Rafa, Rodžer i Endi uspeli ono što i on

Od aktivnih tenisera, niko drugi nije imao preko 30 pobeda na svim Grend slemovima

  • 1
Marin Čilić - Danil Medvedev Foto: Tanjug - AP

Hrvatski teniser, Marin Čilić kasno sinoć napravio je pravu senzaciju pobedivši Danila Medvedeva u samo tri seta na Rolan Garosu i prepustivši mu svega sedam gemova. Bio je to jedan od najtežih poraza borbenog Rusa u poslednjih nekoliko godina od kako se nalazi u samom vrhu svetskog tenisa.

Bio je to ujedno i premijerni trijumf za Hrvata u četiri do sada odigrana duela sa Medvedevim. Do četvrtfinala, Čilić je izgubio samo jedan set i to protiv Martina Fučoviča iz Mađarske. Na ostalim mečevima nije imao neke veće poteškoće i pokazao je da uprkos godinama u dobroj formi.

Čiliću je ovo bila 30. pobeda na Rolan Garosu u seniorskoj karijeri i sada ima skor 30-15 na pariskoj šljaci. Ono što je posebno impresivno jeste da je postao tek peti aktivni teniser koji je došao do 30 pobeda na sva četiri Grend slema.

Pored njega su to ostvarili samo članovi tzv. "Velike četvorke" koju čine Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Marej, tako da se može reći da je hrvatski teniser napravio zaista veliki podvig.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    31. maj 2022 | 20:25

    Ali mu se zalomilo da igra u eri Djokovića, Nadala i Federera, inače bi osvojio puno više GS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA