"To je sramota, publika je bila nemoguća!": Pilić besan zbog odnosa navijača prema Đokoviću u Parizu

Podsetimo, Novak je porazom izgubio prvo mesto na ATP listi

  • 9
Nikola Pilić Foto: MN Press

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković poražen je kasno sinoć u velikom teniskom klasiku, ukupno 59. po redu od Rafaela Nadala (3:1), čime će izgubiti prvo mesto na ATP listi ili na početku sledeće nedelje ili 13. juna u zavisnosti od rezultata do kraja Rolan Garosa. 

Gostujući na televiziji "Kurir", proslavljeni teniski trener Nikola Pilić istakao je da mu je krivo što je Đoković izgubio ovaj teniski klasik, ističući da je sve krenulo nizbrdo onog momenta kada je Nadal dobro otvorio meč i lako rešio prvi set u svoju korist.

- Meni je jako žao što je Novak izgubio. To je jedan jako prestižan meč. Novak je počeo tako da je Nadal dominirao. Prvi set je bio 6:2, gde je Nadal radio šta je hteo. A potom se Novak probudio. Onda je Novak radio sa Nadalom šta je hteo. Igrao je zaista šampionski tenis. Mislio sam ako dobije četvrti set da će se izvući i pobediti. Novak je izgubio taj-brejk, a Nadal je baš tad bio najbolji - rekao je Pilić.

Ipak, poseban akcenat Pilić je stavio na parisku publiku koja se s vremena na vreme ponašala nekorektno prema trenutno najboljem teniseru na svetu.

- Ma to je sramota. Ne znam šta se događa u ovom svetu. Ali, trebalo bi da postoji neki fer-plej. Publika je bila nemoguća. Novak nije igrao samo protiv protivnika, koji je dobar, već i protiv publike - zaključio je poznati teniski stručnjak.

Za Novaka sada kreću pripreme za Vimbldon gde bi mogao da dođe tek kao šesti teniser sveta, a kako se to ne bi dogodilo, sada je važno da odigra i neke od pripremni turnira na travi poput Kvinsa ili Halea, gde bi mogao da dođe do dodatnih 500 bodova.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    1. jun 2022 | 16:40

    Nije to bilo samo protiv Đokovića to je bilo protiv Pravoslavlja, samo se nema hrabrosti da se kaže ?

  • BRANKA

    1. jun 2022 | 16:43

    Noleoj dragi.nemogu ti nista.ti si velicina u svakom pogledu.a za mene ćeš uvek biti broj 1i za sve pametne ljude koji vide sta se desava i. namešta❤☺🙏.

  • BRANKA

    1. jun 2022 | 16:54

    Čovek za sva VREMENA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA