≫ 

Telegraf u Parizu (9): Sreća u teškoj nesreći, ova igra prestola na šljaci ima sve jasniji kraj

Čitava slika je prilično tmurna u ovim danima, kiša se sjurila u Parizu i taktovi koji udaraju o krov Šatrijea su samo stvoreni sada za Nadala

  • 14
Aleksander Zverev Foto: AP/Tanjug

Univerzum je odlučio da Nadalu podeli najbolje karte, da mu pride i ćušne nekoliko aduta ispod stola i smesti ga u finale Rolan Garosa. Ko god se borio protiv njega za trofej, biće teški autsajder. Nema više izrazitog izazivača, a onaj poslednji teškaš u kojeg su verovali Novakovi navijači je u gadnim bolovima, sa suzama u očima, napustio teren. 

Svaka čast Marinu Čiliću i Kasperu Rudu, ali Aleksandar Zverev je bio na papiru ta poslednja visoka prepreka za Rafu, poslednji čovek koji je mogao na papiru da spreči 22. Grend slem titulu. Možda grešim, mnogi bi voleli da je tako, ali će Španac kao žestok favorit u nedelju izaći na Šatrije da još jednom razgali publiku koja je i ovako egzaltirana svakim njegovim pokretom na šljaci.

Zverev je imao četiri lopte da reši prvi set u svoju korist - nije uspeo. U drugom setu je imao i više od igre - nije uspeo. U prvom je neuspeh došao u mešavini nesreće i blagog straha, a u drugom ga je povreda naglo izvela iz duela. Ko zna koliko muke bi Nadal još doživeo da nije "otišla" noga Saši, već je bio na pragu drugog taj-brejka i već se tri sata "šamarala" loptica pokraj Bulonjske šume.

Moglo je biti i pet sati igre, pa i da je Zverev izgubio, Rafa bi se u finalu pojavio kao iz treće smene rudarskog posla. Tako bi se povećale šanse Čiliću ili Rudu, makar prividno.

Ovako, sreća za jednog koji to nije tražio, a nesreća za drugog kojeg tek čeka procena pauze. A, mogao je i do prvog mesta Saša. Sve se i za njega slomilo u trenutku.

I Novaka je ova povreda teško zabolela. Nakon što mu je porazom od Rafe uskraćeno da brani trofej, najveći rival sada hita ka dva razlike u Grend slem titulama. Pritom, mogao bi da stane i ispred njega na ATP listi, iako je do juče bio tri-četiri mesta ispod Đokovića.

Sve se menja, a ATP je braneći prava ruskih i beloruskih tenisera naškodio Vimbldonu, ali najviše Novaku. Bodovi se tope, odlaze, a ne može ništa da se uradi po tom pitanju.

Čitava slika je prilično tmurna u ovim danima, kiša se sjurila u Parizu i taktovi kapi koji udaraju o krov Šatrijea su samo stvoreni sada za Nadala. On će najlepše spavati večeras.

Lak san je namenjen za još jednog - Čilića ili Ruda. Njima bi i finale bilo u ovom momentu ravno osvajanju titule. Neće imati šta da izgube protiv Nadala, neće imati zbog čega da budu stegnuti.

Na publiku neće moći da računaju, na umor protivnika takođe.

Ovaj serijal postaje prilično jasan i predvidljiv.

Za bilo koji drugi ishod čitavog zapleta morao bi da se desi veliki prevrat.

Univerzum bi moralo da se preruši u lik pisca R. R. Martina, jer bi samo tako došlo do naglog preokreta.

Ova Igra prestola je previše lako došla do kraja, za neku "Krvavu svadbu" i prevelika iznenađenja je ostalo vrlo malo vremena i prostora.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    3. jun 2022 | 20:45

    Dajte bre molim vas, baš preterujete. Pa ne može Novak biti večno na prvom mestu. Čuj, zabolelo Novaka. Smešno..

  • Isabela

    3. jun 2022 | 20:55

    Nadalu kao fol zao!!

  • Srbin

    3. jun 2022 | 22:11

    Nista se Rafi nije namestilo,igrao je sa Novakom i pocistio ga sa terena. I protiv Zvereva je bio blizi pobedi pre povrede!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA