≫ 

Mokre oči "Kralja šljake", slomio se kad je sve bilo gotovo, srpska pretnja je zasad odbijena

Španac je na tronu

  • 1
rafael nadal Foto: Tanjug/Ap

Španski ponos, dika, fenomen. Kad je na šljaci kao da dobija natčovečansku snagu. Postaje nepobediv. Nedodirljiv. Morate biti tri puta jači od Španca da biste ga pobedili na terenu od usitnjene crvene cigle.

Rafael Nadal 14. put u karijeri osvojio je trofej u Parizu, nema takve dominacije jednog igrača na jednom istom mestu, i ovaj pehar slaviće moguće kao najvažniji u karijeri.

Pobegao je Novaku za dve najvažnije titule u svetu tenisa, "penzioneru" Federeru isto toliko...

Ovog puta najveću pretnju u liku Novaka Đokovića eliminisao je još u četvrtfinalu, tu je i osvojio ovaj Rolan Garos, tu je prigrlio pehar sa obe ruke, sve dalje do kraja bila je gotovo rutina za igrača koji kao da se srodio sa Šatrijeom, Lenglenom, sa navijačima koji ga vole kao da je rođeni Parižanin.

Otud ogromno olakšanje na kraju meča sa Rudom, suze su potekle, mokre Rafine oči sve govore koliko mu je bilo stalo da sve ovo završi onako kako je završio danas. Zasad je odbio pretnju Novaka Đokovića, ali borba se nastavlja.

Srbin je na potezu. Može on to.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    5. jun 2022 | 20:01

    Pravi kralj. Dzokovic moze u penziju. Sa njegovom igrom nemoze vise nikog da pobedi iz top 20. Zalosno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA