Rud posle finala RG: "Pričaću unucima da sam igrao protiv Rafe na Šatrijeu, video sam Novaka u 2. delu žreba"

Blistao je Norvežanin, uprkos porazu

  • 1
Kasper Rud Foto: Tanjug/AP

Nije mogao Kasper Rud da dođe do iznenađenja na Rolan Garosu i da slavi protiv Rafaela Nadala, te da ga tako zaustavi na putu ka 22. Grend slemu. Neverovatni Španac slavio je u tri seta (6:3, 6:3, 6:0) posle samo dva sata i 20 minuta igre.

Ipak, Norvežanin nije krio zadovoljstvo na konferenciji za medije. Shvata da je Nadal bio preveliki zalogaj, a uporedio je dan kada je gledao Nadala u finalu kada je bio mlađi na "Šatrijeu" i sada kada je sa njim igrao.

- Pa, može se reći da sam uživao u oba dana, ali naravno da je bilo zabavnije danas, kada sam bio tu i igrao. Šta mogu još da kažem... Pamtiću ovo cele karijere, neke momente svako u karijeri pamti više nego ostale, a ovaj će biti visoko na listi. Najveći meč koji sam odigrao. Kao što sam to rekao nekoliko puta, on je igrač kojeg sam gledao na televiziji poslednjih 16-17 godina. Biti tamo sa njim na terenu je veliki izazov, ali i uživanje.

Pričaće unucima o ovom podvigu.

- Naravno, želeo sam da sve bude tesnije, ali na kraju dana ću pričati svojim unicima da sam igrao sa Rafom na Šatrijeu u finalu, a oni će reći "Vau, jesi li stvarno?", a ja ću reći "Da". Uživaću u ovom momentu još dugo, dugo.

Upitali su novinari Ruda šta misli o Nadalovoj povredi.

- Zaista ne, ali kada sam krenuo u meč, ušao sam sa mišlju da ima 36 godina i da je sve stariji. Radije bih igrao sada protiv njega nego kada je imao 22. To je sve deo igre. Deluje da je ta povreda nešto što mu je bolna tačka. Ali uspeo je da je drži pod kontrolom cele ove nedelje i to me nimalo ne čudi, jer ima svog doktora i svi u timu su se potrudili da bude spreman za finale. Nisam očekivao da ima problema sa stopalom, ali sam negde u dubini znao da bi nešto moglo da se desi i zbog toga se nisam predavao. Videli smo sa Sašom (Zverevim, prim. aut) kako stvari mogu brzo da se promene u nesrećnim situacijama.

Pomenuo je Rud i Novaka na konferenciji za štampu.

- Za ove dve nedelje uspeo sam da iskoristim svoju šansu. Kada je žreb napravljen, svi su pričali o gornjem delu i kako su se stvari otvorile za nas na donjoj strani žreba. Tamo su bili Rafa, Novak, Zverev, Alkaraz... Svi su bili u gornjem delu. Na mom delu se nije našao niko ko je osvojio Rolan Garos, bar tako mislim. Zato sam rano shvatio da je ovo možda dobra šansa da odigram dobro. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lara

    5. jun 2022 | 20:58

    Bas si pokazao u finale kako si opasan teniser....bas si super i ti si 8 teniser sveta, ovakvom igrom u finale velikog turnira SRAMOTA....bolje da si predao nego sto si igrao tenis....pokazao si se kao da si ispod 100 mesta, eto to si ti....gledajuci tebe kako si dosao do finala, pa pre nekoliko meseci ti u finale nisi ni bio ili si resio da Nadalu poklonis ovaj turnir bez borbe....dve opcije ima ili i ili, treca nema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA