Telegraf u Parizu (11): Vazduh trepti kao da nebo gori...

Ko će ga znati....

  • 20
Nadal Kasper Rud Foto: Tanjug/AP

Imao sam osećaj da ne gledam finale nekog Grend slema. Dobro, hajde, nisam možda nekih 10 minuta, ali nakon toga je to bio Rafael Nadal. Samo on i niko drugi. Ljudi su došli da vide njega kako uzima 22. najveću titulu u svetu tenisa. Kasper Rud je došao da se preda i pre izlaska iz svlačionice, čini se da je taman tih zanimljivih 10 minuta verovao u sebe. Znalo se i videlo se, svršen čin i jasan kraj.

Bilo je nekoliko Norvežana na Filip Šatrijeu, nisu se mnogo čuli osim što su mahali zastavama. Morao sam na neki način da zakuvam situaciju, iako sam lice koje bi trebalo da bude krajnje objektivno. Prodrao sam se "Ruuuuuuuuuuuud", sa produženim "u" i ispratilo me je nekoliko ljudi.

Već u narednom naletu zabave ispratilo me je mnogo više ljudi, a već sredinom drugog seta je čitav stadion, kako bi podržao Kaspera, krenuo da odugovlači "Ruuuuuuuuuuud". To je toliko bilo simpatično svima da su Francuzi, oni neutralni, počeli da se između svakog poena da to uzvikuju.

Nisam stigao na konferenciji da pitam Kaspera šta misli o tome, ali sigurno je izmišljen novi trend i sigurno da će mnogi to raditi kada bude ponovo Norveđanin izašao na teren bilo kojeg drugog turnira. Ukoliko ovo pročita, valjalo bi da mi se zahvali.

Sa druge strane, šta reći za Nadala. Ta povreda ga nije omela. Ukoliko je, dabome, i bilo. Nisam siguran da neko sa tako ozbiljnom povredom može da dobije igrača iz Top 10, bilo kojeg, ali on je uspeo da osvoji 22. Grend slem.

Svaka čast, kako god to bilo. Sada je na +2 od Novaka na spuštanju zavese pariskog turnira i u velikoj je prednosti pred Vimbldon koji bi trebalo da posluži Đokoviću da se vrati na korak od Rafe.

Slika više nije čista. SAD traže vakcinu da bi ušao na njihovu teritoriju, Australijan Open je to sve na zeleni karton preležanog kovida, ali uslovi su uslovi i moraće, definitivno, da se ispoštuju da se pojuri Španac.

Ko će ga znati.

Kakva godina neznanja za Novakove fanove. Naš as nije igrao na Australijan Openu, na Rolan Garosu doživeo težak udarac, na Vimbldonu eto šanse, a US Open za sada zatvoren za njega.

Dok se sva ta drama odvija, Nadal uživa. Došao je da se obrati španskim novinarima, svima po pet minuta i pozdravi slušaoce i gledaoce širom Španije. Doneo je i trofej sa sobom, nosio je neke zavoje i gaze, ali dobrog raspoloženja.

Zna šta je uradio i odbranio je svoje kraljevstvo. Njemu je bilo najbitnije da spreči Novaka da ode dalje od četvrtfinala, a nakon toga je pružio korak ka 14. tituli na pariskog šljaci.

Šta god mislili o tome, 14 sklekova je nekome teško uraditi, a kamoli da 14 puta dobijete najbolje tenisere na svetu koji vam se nađu na putu.

Skuplja Rafa lovorike, ne brine mnogo, priča svoju priču.

Zatvoriše se kapije pored Bulonjske šume i dođosmo do zaključka jednog velikog odlomka.

Ova knjiga nije završena. Pisaće je dvojica do kad stoje na nogama.

Samo postaje ozbiljnije.

Biće bitaka.

Rat traje odavno.

Ko će na štitu, a ko sa štitom, to ćemo već videti.

Sprema se oluja...

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA