≫ 

Ozbiljne reči iz Francuske: "Da smo uradili isto što i Nadal, svi bi nas optužili za doping"

Francuski biciklista ističe da ovo što je Rafa radio u njegovom sportu nije dozvoljeno

  • 16
Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Izjava Rafaela Nadala da je tokom Rolan Garosa ubrizgavao veliki broj injekcija, nije prošla neprimećeno, a oštro je na to reagovao francuski biciklista Gijom Marten.

Nadal je priznao da je putem posebne metode dobijao injekciju koja mu je umrtvila živac u stopalu, kako ne bi osećao bol dok igra. Zapravo, nije imao nikakav osećaj u nozi, ali to mu očigledno nije smetalo da dođe do 14. titule na Rolan Garosu, a ukupno 22. na Grend slem turnirima.

Marten je u intervjuu za L’Ekip indirektno optužio Nadala i istakao da tako nešto u biciklizmu ne bi bilo moguće.

- To što je Nadal uradio je nemoguće za bicikliste i to je meni normalno. Mi, ako smo povređeni ili bolesni, ne možemo da trčimo, vozimo bicikl, takmičimo se. To je normalno iz više razloga. Prvo zbog zdravlja sportista. Ne znam koliko je dugoročno dobro to što Nadal radi za njegov zglob. Sa druge strane, lekovi mogu da utiču na nastup sportista, odnosno mogu da ga unaprede. Zbog toga se meni čini da je ovo bilo gotovo na granici.

- Da je neki biciklista uradio isto, čak i da nije zabranjeno, svi bi ga optužili za doping. Problem su predrasude koje se idu uz naš sport. Ljudi se dive Nadalu zbog toga što je trpio jake bolove. Mislim da je i Zlatan Ibrahimović pričao o injekcijama koje je primao u koleno - kaže Marten i dodaje da se na fudbalere gleda kao heroje, dok su biciklisti uvek pod sumnjom.

- Njih zbog toga nazivaju herojima jer trpe bolove, ali istina je da oni koriste razne supstance kako bi trpeli bol i, ponavljam, dolaze do samih granica. Pobednik na Turu, čak i da ne napravi ništa sumnjivo, biće optužen za doping.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤣🤣🤣

    7. jun 2022 | 19:21

    Sine jesi ti to progledao....evo jednog poštenog sa zapada

  • Oki

    7. jun 2022 | 19:52

    Haha dobro jutro rodjaci dobro da je neko jos svestan.

  • Made in ...

    7. jun 2022 | 21:07

    No1etu su uskratili nastup na AO zbog vakcine, skidaju mu 2000 b. zbog neucestvovanja Rusa na Wimbl. ( zvanicno saopstenje ATP i WTA " zastita igraca je na prvom mestu, politika na zadnjem") kakav cinizam. E sad, nadalu (namerno malim pocetnim slovom jer nije fer-plejer) se doping dozvoljava uz opravdanje da se ne dopinguje. Da je kojim slucajem nas No1e stavio kapi za nos odmah bi bio diskvalifikovan. To nam je ta pravda kojoj mi ne treba da tezimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA