≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Laura Robson ekskluzivno za Telegraf: "Novak do kraja sezone sigurno osvaja barem jedan Grend slem"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Britanska teniserka ističe da joj je veoma krivo zbog povrede Rafaela Nadala i da se nada da će se što pre vratiti na teren

  • 2
Laura Robson Foto: Kieran Cleeves / PA Images / Profimedia

Mnogi sa nestrpljenjem iščekuju početak Rolan Garosa, koji bi mogao ujedno da bude i istorijski za našeg najboljeg tenisera, Novaka Đokovića, koji u Parizu juri svoju 23. Grend slem titulu.

Time bi se faktički izdvojio ispred svih ostalih u borbi za titulu "najboljeg svih vremena". I nema sumnje da će se priča tek potencirati, posebno zbog toga što Rafael Nadal ima ogromnih problema sa povredom zbog čega će propustiti ostatak ove sezone.

O tome, ali i mnogim drugim stvarima ekskluzivnom smo razgovarali sa Laurom Robson, britanskom teniserkom, koja trenutno radi kao stručni konsultant na Eurosportu. Ona ističe da je Novak bez obzira na sve što se do sada desilo u sezoni na šljaci favorit za titulu u Parizu.

- Da, mislim da je on i dalje favorit uprkos svemu. Karlos Alkaraz i on su definitivno ispred ostalih kada je u pitanju borba u tri seta. Kada treba da osvojite taj dodatni set protiv Đokovića, on nekada zaista deluje nepobedivo. Znamo koliko je spreman za to. Možda nije imao pripremu koju je želeo pre Pariza, ali imao je nekoliko mečeva u Rimu kada je igrao bolje, nije igrao on loše ni pre toga. Samo još par dana pripreme će ga ubaciti pravi ritam.

Kaže da je mnogo tužna zbog svega što se dešava Nadalu, a posebno pošto je videla fotografije na kojima se evidentno muči sa bolovima tokom treninga.

- Mnogo mi je krivo zbog Rafe. Mislim da je svima krivo, jer je tužno gledati ga kako se muči sa povredama poslednjih par meseci. Videla sam toliko slika gde je pokušavao da trenira, a osećao je očigledan bol. Žao mi je što ima taj kamen na sebi trenutno. Što se tiče Runea, kao i Medvedeva i Alkaraza, ali i Ruda kojeg je lepo igrati kako igra i nalazi svoj "pik" na sezoni na šljaci, svi imaju šanse. Ima tu nekoliko momaka koji mogu da izazovu Novaka.

Laura Robson Foto: RICHARD DAWSON / Alamy / Alamy / Profimedia

Deluje da je došlo vreme i da nova generacija iskorači napred, a Laura tvrdi da se to već vidi na terenu.

- Da, izgleda da idemo ka tome. Momci kao što su Holger, kao i drugi polako uspevaju da se probiju napred. Malo sve liči na ženski deo žreba, gde se to sve desilo pre nekoliko godina. Sledeća generacija je već tu, već se bore protiv Đokovića i Rafe.

Britanska teniserka je fascinirana načinima pomoću kojih se Đoković motiviše na svakom meču i u svakom trenutku.

- On je tako borben. Ne znam kako stalno pronalazi način da se motiviše, ne znam ni šta je njegov glavni motiv sada. Da li su u pitanju turniri ili sam renking? Mislim da je već toliko već dugo bio na prvom mestu, ali da uvek želi da pobedi na svakom turniru na kojem učestvuje. Renking mu je sada manje bitan nego titule. Mislim da sada ima pravu šansu u Parizu, kada već Nadal ne nastupa.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Ona smatra da Novak ima šansu koju ne sme da propusti kada je u pitanju broj Grend slemova.

- Mislim da da. Teško je kladiti se protiv Đokovića na tvrdoj podlozi, ali i na travi. On je toliko potcenjen na toj podlozi, a osvojio je toliko titula na Vimbldonu. Gotovo je nepobediv, mnogo se bolje kreće od ostalih. Ne znam da li će se to desiti u Parizu ili ne. Ali verujem da će do kraja godine sigurno osvojiti jedan Grend slem.

Veruje da će se Nadal vratiti posle povrede, ali da mu neće biti nimalo lagano.

- Nadam se. Mislim da se neće vratiti 100% spreman. Ali nadam se da će se početkom sledeće godine vratiti u najboljem stanju, da će sada uzeti dovoljno vremena za odmor. Biće mu teško da se vrati, ne znamo kada će početi ponovo da trenira. Rekao je valjda da će to biti posle Dejvis kupa u septembru. Ali njegovo telo drugačije reaguje. Nije on još star, ali sve je teže. Nadam se da će uspeti da se vrati i da će Olimpijske igre u Parizu biti ključan događaj za njega. To će za njega biti cilj. Ne želite da vidite da neko na taj način završi karijeru.

Podsetimo, Rolan Garos je na programu od 28. maja do 11. juna, a TV prenos je na Eurosportu, a Telegraf ima svog izveštača u Parizu, odakle možete da pratite ekskluzivan materijal.

(Telegraf.rs)

Video: Nole, šta ti se desilo? Pogledajte kako je Rune pobedio Đokovića u četvrtfinalu Rima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA