Vreme čitanja: oko 1 min.

Bravo, Olga! Danilovićeva "pregrmela" kvalifikacije i plasirala se u glavni žreb Rolan Garosa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajna partija naše teniserke ovog petka u Parizu

  • 2
Olga Danilović Foto: Telegraf.rs

Uspela je! Olga Danilović se plasirala u glavni žreb Rolan Garosa, pošto je u završnom, trećem kolu savladala Eriku Andrejevu iz Rusije u dva seta, poprilično lagano i bez ikakve muke - 2:0 (6:2, 6:4).

Njena rivalka je pozicionirana na 147. mestu na WTA listi, a na putu do treće runde, Danilovićeva je izbacila i mnogo poznatiju Heder Votson iz Velike Britanije, kao i Janinu Vikmajer iz Belgije.

Krenula je Olga da igra sjajno od samog početka meča. Videlo se da ima dosta samopouzdanja i da je spremna da se domogne glavnog žreba na Rolan Garosu.

Već u prvom gemu prvog seta stigla je do brejka protiv Ruskinje, koja je imala velikih problema sa svojim servisom. Samo dva gema kasnije usledilo je novo oduzimanje servisa od strane naše teniserke, pa nije bilo nikakve dileme kome će pripasti ovaj deo igre.

Do kraja seta su i jedna i druga imale svoje šanse za novi brejk, ali se na kraju završilo bez ijednog, tako da je Danilovićeva prepustila svega dva gema Andrejevoj.

U drugom setu je već bilo dosta dramatičnije i zanimljivije. Obe teniserke uspevale su da zadrže svoj servis i uglavnom su to bili poprilično sigurni servis gemovi. Tek u trećem je Olga imala jednu brejk priliku koju nije iskoristila.

Ali zato jeste u sedmom, kada je furiozno stigla do 0:40 i onda sa nulom oduzela servis Ruskinji. Ova je uzvratila ribrejkom već u narednom gemu, ali Olga nije dopustila da je to obori, već je stegla zube i opet došla do brejka, koji je značio da će servirati za pobedu.

Tu priliku nije propustila, pa će se i sama priključiti srpskoj četi u glavnom žrebu Rolan Garosa naredne sedmice!

(Telegraf.rs)

Video: Olga Danilović dobila konkurenciju: Izazovno izdanje Nine Stojanović u "nevaljaloj" haljini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA