≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aslan Karacev za Telegraf pričao o Ðokoviću i Nadalu: "Sjajan osećaj što nema Rafe na RG... Šalim se, naravno"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ruski teniser imao je iskren odgovor o izostanku Španca sa turnira u Parizu

  • 0
ASLAN KARATSEV Foto: Nebojsa Parausic

Velike uspehe je do sada u karijeri, a posebno na šljaci ostvario Aslan Karacev. Ruski teniser uvek je bio rad gost Beograda, gde je uzimao učešće na Serbia Openu, a sledeće nedelje ćemo ga gledati na Rolan Garosu, pošto je uspešno bez većih muka ove sedmice u Parizu prebrodio i kvalifikacije.

Igrao je Karacev i sa našim teniserima kroz istoriju, protivnik mu je bio i u prestonici Srbije, a zanimljivo je da ima skoro pa polovičan skor kada su u pitanju teniseri iz prvih deset na planeti, odnosno 6-7.

- Nisam znao za taj skor. Sve je u tome koliko daleko odeš, onda je veća verovatnoća da ćeš igrati s nekim od najboljih. Samo je važno biti mentalno i fizički spreman. Mogu da igram sa bilo kime u žrebu - rekao je Karacev.

U poslednje vreme, Karacev je uspeo da podigne svoju formu, pa je u Madridu stigao i do polufinala.

- Malo sam se mučio u martu, propustio sam Indijan Vels, Majami, i Dubai pre toga. Imao sam problema sa donjim delom leđa, razgovarao sam o tome s Endijem Marijem i mnogo mi je pomogao, preporučio mi je specijalistu u Londonu. Otišao sam tamo i to mi je mnogo pomoglo. Posle sam trenirao mesec dana na Akademiji Rafa Nadal da se spremim za šljaku. Potrebno je vreme navići se na ritam mečeva. Korak po korak, vratio sam se.

Aslan Karacev - Mateo Beretini Foto: Nikola Tomić

Samim tim, mnoge je začudilo kako se odjednom domogao završnice nekog velikog turnira. Podseća se kada je poslednji put bilo tako.

- Rekao bih od 2021. godine, a prošle godine sam bio sjajan u Hamburgu. Suština je da um bude čist svakog dana i na treninzima, da se daje sto posto svakog dana i onda rezultati dolaze.

Na pitanje Telegrafa kako je igrati bez Nadala u glavnom žrebu, Karacev se nasmejao i dao iskren odgovor. Ali nada se da će se Španac što pre vratiti.

- Neverovatan je osećaj. Ne, ne, šalim se. Malo je neobično bez njega, toliko puta je osvajao. Nadam se da će se oporaviti što pre i da ćemo ga gledati na terenu, on je neverovatan igrač, legenda. Videćemo. Imam malo vremena da se oporavim, spreman sam da igram s bilo kime.

Potrebno je samo da Karacev dođe do konstantnije igre, kako bi poboljšao svoj renking na ATP listi.

- Mislim da mi sada dobro ide u tom smislu. Treniram maksimalno, trudim se da mentalno budem prisutan svakog dana, na svakom treningu, i to mi mnogo pomaže.

(Telegraf.rs)

Video: Nole, šta ti se desilo? Pogledajte kako je Rune pobedio Đokovića u četvrtfinalu Rima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA