Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak Đoković najviše na udaru navijača na društvenim mrežama, skoro svaki peti ga proziva na Tviteru!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rolan Garos je ove godine uveo novinu, a to je pomoć svim teniserima koji smatraju da ne mogu da se izbore sa nasiljem onlajn

  • 4
Novak Đoković Cameron Norrie Kameron Nori

Foto: Tanjug/AP

Rolan Garos je ove godine rešio da se suoči sa svima koji "prozivaju" tenisere i upućuju im negativne poruke putem društvenih mreža. Drugi Gren slem u sezoni sproveo je i istraživanje koje je donelo šokantne podatke o tome koliko najbolji na svetu trpe kada je ovaj segment u pitanju.

Tako će se uz pomoć aplikacije za veštačku inteligenciju pod nazivom "Bodyguard" filtrirati sve negativne poruke i psovke koje stižu teniserima, a sve kako bi se zaštitilo njihovo mentalno zdravlje.

Isto tako agencija World Sports Network izračunala je putem algoritama koji igrači su dobili najviše prozivki i negativnih reakcija tokom poslednjih 16 meseci.

I na vrhu te liste nalazi se najbolji srpski teniser - Novak Đoković! Naime, on je dobio najviše tvitova sa prozivkama od svih na ATP turu (oko 15%) što će reći da je skoro svaki peti sa negativnom konotacijom.

Isto tako, 11% svih reakcija na Fejsbuk postovima koji se tiču Novaka Đokovića nose emotikom "angry", odnosno da su korisnici ljuti zbog nečega u objavi.

Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

 

U komentarima na Tviteru, Novaka su najčešće opisivali kao "sebičnog" i "nadaju se da nikada više neće osvojiti nijedan Gren slem", što su skandalozni komentari, koji ubuduće neće moći tek tako da prođu.

Na drugom mestu na listi nalazi se Stefanos Cicipas koji takođe prima 15% negativnih tvitova, ali i nešto manje negativnih reakcija na Fejsbuku (oko 7%).

Iza su Karlos Alkaraz (6% na Tviteru, 1% na Fejsbuku), Danil Medvedev (5% na Tviteru, 3% na Fejsbuku), Kasper Rud (5% na Tviteru, 1% na Fejsbuku) i Kameron Nori (4% na Tviteru, 1% na Fejsbuku).

Interesantno je da na listi nema Rafaela Nadala.

Sa druge strane, na čelu kod dama našla se Arina Sabalenka (15% negativnih reakcija na Tviteru, 5% na Fejsbuku), a prate je Elena Ribakina (10% na Tviteru, 4% na Fejsbuku) i Karolin Garsija (10% Tviter, 1% Fejsbuk), dok je Iga Švjontek ovde četvrta sa 7% "hejta" na Tviteru i 2% na Fejsbuku.

(Telegraf.rs)

Video: Nole, šta ti se desilo? Pogledajte kako je Rune pobedio Đokovića u četvrtfinalu Rima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xy

    26. maj 2023 | 21:23

    Baš se jako uzbudio zbog negativnih komentara. Nikad on ne bi bio to što jeste da ga takve stvari dotiču

  • Cv

    26. maj 2023 | 20:36

    Pa sigurno sa razlogom i ja kao njegov navijac sam osudio ponasanje prema ivanisevicu.

  • Др

    26. maj 2023 | 22:10

    А њега заболеее....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA