≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio u TOP 10, borio se sa alkoholom, sada je kao 670. igrač sveta ispisao najlepšu priču Rolan Garosa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Francuz Luk Puj je bio na ivici da napusti tenis, a sada samo želi na Olimpijske igre

  • 0
Lukas Puj Printskrin: Instagram/clemencebdlf

Iako takmičenje još zvanično nije ni počelo, već imamo najlepšu priču Rolan Garosa u kojoj je glavni junak francuski teniser Lukas Puj!

Svojevremeno igrač koji je bio u TOP 10 na ATP listi, sada je na 670. mestu na lestvici i kao takav se plasirao u glavni žreb RG preko tri prepreke u kvalifikacijama.

Suze koje je pustio, kao i njegova supruga, obišle su nedvano svet, a sam Puj je nedavno u intervjuu za "Lekip" otkrio da je prolazio kroz pakao i da je bio na ivici da ode u penziju. Sve je počelo u matu 2018. gdoine, kada je počeo da se bori sa depresijom i alkoholom.

- Počeo sam da imam mračniju stranu i padam u depresiju zbog koje sam spavao samo sat vremena uveče. Uz to sam i pio. Budio bih se sa natečenim očima. Trener bi me svako jutro pitao da li spavam, a ja sam ga lagao. Da sam alergičan na polen, travu...

Puj nije igrao ATP finale još od marta 2018. kada je u Dubaiju izgubio od Roberta Bautiste Aguta, da bi u januaru 2019. došao na megdan Novaku Đokoviću u polufinalu Australijan opena.

Između 2016. i 2018. igrao je devet finala i osvojio je pet titula. Takođe, stigao je do četvrtfinala Vimbldona i US Opena 2016. i uspeo je da pobedio rafaela Nadala u osmini finala u Njujorku, u epskom meču koji je igran u pet setova.

U julu 2021. je napustio TOP 100, pokušao je da se vrati kroz čelendžere, a na ATp turu je zabeležio poslednju pobedu u Madridu 2022. kada je savladao Karena Hačanova.

- Bio sam u lošoj fazi, doneo sma odluku da kažem da je dosta. Zbog mentalnog zdravlja sam morao da se povučem. Ipak, vratio sam se. Igram, dobijam mečeve, sa ciljem da ispunim san i takmičim se na Oi u Parizu.

Puj će u prvom meču na RG igratiprotuiv 134. igrača sveta Jurija Rodionova.

(Telegraf.rs)

Video: Neponovljiva godina G.O.A.T.-a Đokovića: 100 sekundi vrhunske dominacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA