≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ðoković prvi put ozbiljno o penziji: "Razmišljam o njoj, ali ne baš svaki dan, ovo sa Nadalom..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpski teniser otvoreno govorio o tome kada bi mogao da okonča svoju karijeru

  • 8
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković u ponedeljak kreće u pohod na 23. Gren slem, pošto će u prvom kolu Rolan Garosa zaigrati protiv Aleksandra Kovačevića, američkog tenisera koji vuče korene sa naših prostora.

Na konferenciji za medije pred početak turnira, Đoković je "otvorio" dušu i razgovarao i o odsustvu Rafaela Nadala, da bi se posle toga osvrnuo i na sve na srpskom jeziku pred našim novinarima. Kaže da sada nema nikakvih fizičkih poteškoća.

- Želim da verujem da jesam, od početka sezone su mi Grend slemovi prioritet, sve sam radio da bih bio spreman za njih, najviše me motivišu i inspirišu i motivišu. Najbolja moguća vest je da nemam fizičkih teskoba i da se tog dela tiče sam u dobrom stanju. Kada pristupam Grend slemovima i spremam se za njih, kada se bliži početak, osećam se ugodnije nego na bilo kom drugom turniru. Namestio sam mentalni sklop za Grend slemove, to je za mene najbitnije, uz reprezentaciju. Ako osvojim neki drugi turnir je bonus nije prioritet.

A onda je prvi put ikada progovorio o penziji...

- Osetio sam momenat da podelim jer me zatekla vest o Nadalu da će biti poslednja, jeste godinu dana stariji od mene i ako se gleda u nekom totalu više povreda od mene. Ipak, generacija smo i ceo život sam svoju karijeru proveo sa njim na turnirima, tu su i Federer i Marej. Mislim da je Mekinro pričao o tome, kada je Borg odlučio da se povuče, da je deo njega isto otišao sa Borgom. I stvarno je ta rečenica koju je on rekao ponovo mi se pojavila i urezala mi se kada sam čuo da se Nadal povlači. Neću da lažem da nisam pomislio i ja o povlačenju i kako bi to izgledalo, ali još imam benzina u sebi. Videćemo koliko će to trajati, nemam nikakav datum i dosta zavisi i od fizičkog stanja. Ono na šta sam se osvrnuo kada sam rekao da stvari nisu iste, mislio sam na to kako mi telo reagovao. Mnogo sam se brže oporavljao, više poteškoća imam i više bolova i bukvalno se na nedeljnom nivou nešto dešava. Zavisi od svega, od mentalnog sklopa, koliko imam motivacije jer sam maltene sve već sve u sportu postigao.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Ipak, dosta stvari ga motiviše da i dalje napreduje i gura dalje.

- Razmišljam o tome, ali ne razmišljam stalno. Ne volim da gledam godine kao odlučujući faktor, gledam kakvo je moje stanje i da li uživam. Istorija je na crti i uvek pet godina igram za istoriju. Koji god turnir je tu, uvek mogu da oborim neki rekord, mislim da sam ih oborio dosta. To me i dalje motiviše, to je jedan od najvećih razloga zašto se bavim ovim sportom. Na ovom nivou moraš da imaš jasne ciljeve, tako sam funkcniosao čitav život i to je nešto što me je dovelo do ovih visiina. Neki novi klinci dolaze i videću koliko ću želeti još da guram.

Smatra Novak da veće šanse ima na naredna dva Gren slema.

- Ako gledate moje rezultate, više imam šanse na Vimbldonu i US Openu nego ovde. Nadala nema ove godine i to menja neke stvari, on je bio prepreka da osvojim još nekoliko titula na Rolan Garosu. Ali, i osvojio sam titulu dva puta i u pohodu na te titule sam ga jednom pobedio i u 2015. godine kada sam izgubio u finalu. Znam koliko je to teško, s druge strane imam iskustvo i motivaciju i imam igru. Osećam se dobro u ovoj trening nedelji, uslovi mi više odgovorao nego na drugim šljakastim turnirima. Jeste činjenica da je sporije nego na neke prošle godine. Lepo se osećam i lepo igram.

(Telegraf.rs)

Video: Novak pregazio Norija posle skandaloznog poteza Britanca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    27. maj 2023 | 20:33

    Da ne znam godište Novaka,moje ćerke,bio bih ubeđen da je 10 godina mlađi,fizički i mentalno je odličan,kada mogu Lebron i Ibrahimović sa 40 godina da igraju na vrhunskom nivou i to svake nedelje po dva meča može i Nole bar još 4 godine da igra na vrhunskom nivou,grend slemove i masterse 1000 i između poneki turnir da bi bio odmoran i oran,samo da ga zdravlje pisluži

  • RC

    27. maj 2023 | 21:06

    Još tri gren slema,ukupno 25,da budeš najbolji svih vremena u obe konkurencije, i zlato na olimpijadi za Srbiju, pa onda može penzija,najbolji teniseru sveta ikada!

  • нс

    27. maj 2023 | 20:58

    Кад заокружиш на 30 онда се пензиониши,царе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA