≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mats Vilander dao svoj sud o mogućem meču Đokovića i Alkaraza: Evo dokle misli da će Novak igrati tenis

Vreme čitanja: oko 1 min.

Po njegovom mišljenju, Đoković je i dalje glavni favorit za titulu u Parizu

  • 0
Mats Vilander Foto: Marko Jovanović

Slavni teniser i stručni konsultant Eurosporta, Mats Vilander, smatra da Novak Đoković ima sasvim dovoljno mečeva i vremena do mogućeg susreta u polufinalu Rolan Garosa sa Karlosom Alkarazom, ali da je mladi Španac opasan protivnik za svakog, pa i za Srbina.

- Mislim da je, kada Alkaraz igra svoj najbolji tenis, preteško igrati protiv njega. Morate da ga naterate na greške i mislim da je Novak jedan od tih momaka koji mogu da ga nateraju da posumnja u svoju igru, da krene da greši. To je baš retko kada igra protiv nekog drugog. Đoković će imati pet mečeva pre nego što nabasa na Alkaraza, to je sasvim dovoljno treninga - rekao je Vilander.

Po njegovom mišljenju, Đoković je i dalje glavni favorit za titulu u Parizu.

- Da, jeste nezgodno jer možete biti oduvani od strane Alkaraza, on je postao ime ove igre, a eventualni meč će biti čoveka od 36 godina protiv mladića od 20 godina. Uzima se to u obzir, ali u mojim očima, Novak je i dalje favorit. Kada pričate sa Đokovićem, možete videti njegovu prizemnost ovih dana. Mislim da je to jedan od glavnih razloga zašto nastavlja u ovom ritmu, gleda sve od dana do dana. Može da igra i kada napuni 40 godina, izgleda mlado i sveže - naglašava Vilander.

Srpski as će u prvom kolu, već danas ne pre 13.45 časova, igrati prvu rundu protiv Aleksandra Kovačevića.

(Telegraf.rs)

Video: Red za ulazak na Rolan Garos od prvog dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA