≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bruka i sramota: Uništen mural Novaka Đokovića zbog njegove izjave o Kosovu!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković je nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa na kameri ispisao poruku "Kosovo je srce Srbije-stop nasilju"

  • 16
Novak Đoković, mural Foto: Telegraf

Mural u Orahovcu, posvećen najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, uništen je tokom noći, javlja sajt radija Goraždevac.

Đoković je, nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa protiv Aleksandra Kovačevića, na kameri ispisao poruku "Kosovo je srce Srbije - stop nasilju". A to je u određenoj meri "iznerviralo" i tamošnje medije, koji su ga odmah napali.

Stanovnici gornjeg dela Orahovca su jutros oko šest časova zatekli uništen mural i sada se čeka dolazak policije.

Oslikavanje murala Đokovića u gornjem delu Orahovca je deo projekta "Boja u vazduhu" koji je realizovala organizacija "Amici di Decani", u saradnji sa umetnikom Deroksom, koji je početkom prošle godine, u mestima sa srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji oslikao murale po želji i dogovoru sa domaćinima.

Mural Đokovića, koji je bio oslikan na jednoj srpskoj kući preko puta crkve u Orahovcu, uništen je i početkom februara, kada je bio prefarban belom bojom. Taj mural je oslikan u martu 2022. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Novi trener Zvezde hoće meč protiv Đokovića: Bahar otkrio šta je tražio od Terzića da bi došao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRPKINJA

    30. maj 2023 | 09:35

    Sta covek mize ocekivati od arnaitske sekte, to je sve drogirana i razularena nacija, prodaju drogu, spekukisu sa svim i svacim, cak poklanjaju svoje sestre i devojke natovcima da bi ih stitili kada vrse napad na SRBE, sta im je smetao mural na srpskoj zemlji Kosova i Metohije, to je nasa zemlja Srbija, mars svi banditi iz moje zemlje

  • Gagi

    30. maj 2023 | 09:45

    Evo još jednog svedočanstava kakvi su to razbojnici i zlotvori. A pozivaju se na kulturu i etiku. Siledžije i otimači. To govori puno o njima i svet to vidi, ali...

  • Veka

    30. maj 2023 | 09:38

    Proterati siptare sto pre.Kosovo je Srbija .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA