≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oglasio se RG zbog Đokovićeve poruke "Kosovo je srce Srbije": Evo šta su poručili svima koji traže kaznu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukratko, nema kazne za srpskog tenisera

  • 35
Novak Đoković, Rolan Garos, konferencija Foto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

Natpis Novaka Đokovića, nedugo posle prve pobede na Rolan Garosu, da je "Kosovo srce Srbije" izazvao je bes Teniskog saveza tzv. Kosova koji je tražio kaznu za srpskog tenisera!

U saopštenju pomenutog saveza je pisalo da će tražiti kazne za Novaka od strane ATP-a i Rolan Garosa čiji organizatori su se u međuvremenu javili i poručili da od toga neće biti ništa.

Francuska teniska federacija je saopštila da Novak nije prekršio nijedno pravilo i da je malo verovatno da će biti kažnjen u bilo kom obliku.

- Ne postoje zvanična Grend slem pravila o tome šta igrači mogu, a šta ne mogu da napišu. Francuski teniski savez neće davati nikakvu izjavu niti zauzimati bilo kakav stav po ovom pitanju - stoji u saopštenju.

Novak Đoković Foto: Telegraf

Podsrtimo, evo šta je sam Novak rekao posle meča:

- Nisam političar i nemam nameru da ulazim u političke debate. Jako me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi koji su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo, osećam odgovornost kao javna ličnost i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam potrebu da pokažem podršku i celoj Srbiji. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podrška.

- Ne znam šta će biti, znam da je bilo primedbi od strane internacionalnih novinara, da li će me kazniti. Nemam zadrške, opet bih ponovio isto. Protiv ratova sam i bilo kojeg konflikta, to sam uvek iskazivao u javnosti. Ova situacija sa Kosovom je presedan po povelji UN i svih prava, jako mi je žao što smo u situaciji u kojoj se nalazimo. Kosovo je naše ognjište, naše uporište, najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri se nalaze tamo... Mnogo razloga postoji, a pogotovo zato što je to istina - jasan je Đoković.

U međuvremenu je u Orahovcu uništen i Đokvoićev mural zbog pomenute izjave.

(Telegraf.rs)

Video: Novi trener Zvezde hoće meč protiv Đokovića: Bahar otkrio šta je tražio od Terzića da bi došao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Марко

    30. maj 2023 | 09:49

    За мене, он је освојио РГ! Хвала Србине!

  • Lidija

    30. maj 2023 | 09:50

    Nijednim slovom nije pozvao na nasilje! Očekivano je da svaki Srbin brani svoju zemlju. Zar nije istina koje mnoge boli da je "KOSOVO je SRBIJA"? Hejteri, Kurti, šiptarski odroni očekuju kaznu.... Ali od toga nema ništa! Samo je izneo svoj lični stav, i uputio poruku celom svetu

  • Kosovo

    30. maj 2023 | 09:56

    Nole 👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑!!!!!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA