Vreme čitanja: oko 2 min.

Kecmanović ispao posle sto krugova "pakla": Nakon pet sati poražen od malo poznatog Italijana na startu RG!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Težak meč za Miomira

  • 2
Miomir Kecmanović Foto: Telegraf

Ostade knjiga na jednom slovu. Samo Novak Đoković prošao je dalje u muškom singlu na Rolan Garosu, pošto je danas ispao i naš preostali takmičar, Miomir Kecmanović, posle dugačkih pet sati tenisa u meču u kojem je imao prednost od dva seta. Neobjašnjivo - 2:3 (7:5, 6:2, 6:7, 6:7, 6:7).

Igrao je Kecmanović sasvim korektno protiv Italijana u prva dva seta koji je tek rangiran kao 148. na ATP listi i koji se kroz kvalifikacije domogao plasmana u glavni deo žreba na Rolan Garosu, a onda je neobjašnjivo pao u igri i dopustio da Vavasori dođe do potpunog poravnanja i preokreta u jednom od najdužih mečeva ove godine na Rolan Garosu.

Prvi set bio je poprilično ujednačen i uglavnom smo gledali izuzetno kratke gemove. Izuzetak je bio drugi kada je na servisu bio naš Miomir Kecmanović, kada je Italijan stigao i do brejk lopte, ali je Miša uspeo da se sačuva i da potom u presudnom 11. gemu iskoristi svoju treću brejk priliku koja mu je na kraju i donela osvajanje ovog dela igre.

Sve je potom bilo daleko lakše po Kecmanovića, koji je napravio brejk i na startu drugog seta i potom trasirao svoj put ka 2:0, pošto je do samog kraja još jednom oduzeo servis Italijanu.

Miomir Kecmanović Foto: Telegraf

Mada je uzeo brejk i na startu trećeg seta, Vavasori je uspeo da uzvrati i da koliko-toliko podigne nivo igre, te da ovaj meč učini barem malo interesantnijim. Kecmanović je nakon toga ugrabio i novi brejk, koji ponovo nije uspeo da kapitalizuje, jer se Italijan jednostavno nije predavao.

Imao je Kecmanović i 0:40 na 5:5, ali nije iskoristio nijednu od tri vezane brejk lopte, pa smo otišli dalje u tajbrejk. I tamo ista priča. Miša je imao 6:4, dve vezane meč lopte i opet ih nije iskoristio. Imao je onda i 7:6 i svoj servis, ali avaj. Otišli smo u četvrti set, može se reći i zasluženo. Italijan se borio i na kraju izborio za tako nešto.

Četvrti set je mogao da krene dobro za Kecmanovića, koji je u drugom gemu imao pet brejk lopti, ali nije iskoristio apsolutno nijednu, pa je kazna ubrzo stigla. Vavasori je došao do 0:40 u petom gemu i napravio brejk.

Imao je prvo Vavasori šansu da sa dva brejka završi posao, pošto je imao set loptu na servis Kecmanovića. Potom je i u svom gemu imao jednu set loptu, koju je Miša uspešno anluirao i dobili smo neverovatnu dramu. Jer, u naredna dva gema ponovo su viđena - dva brejka. I otišli smo u novi tajbrejk. I opet isti ishod - Italijan je bio bolji, pa se otišlo i u peti set!

I ponovo, Kecmanović je došao do brejka i to u prvom gemu i samo se čekalo da konačno privede posao kraju. Opet je servirao za pobedu na meču, imao i meč loptu. Ne vredi. Nešto tu nije bilo kako treba.

Otišlo se u supertajbrejk. Italijan se daleko bolje snašao, imao je dve meč lopte i drugu je iskoristio za veliko slavlje i prolaz dalje.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak uništavanja murala posvećenog Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA