≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stranci stali uz Novaka zbog "Kosovo je srce Srbije": "Zašto da ga kazne ako je rekao istinu?"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo je i onih koji su čvrsto branili Novakovo stanovište

  • 13
Novak Đoković, Komentari, Foto: Matthieu Mirville/AFP/Profimedia, Printskrin: Daily Mail

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković večeras nastavlja svoj pohod na 23. Grend slem na Rolan Garosu u jeku velike rasprave o njegovom natpisu "Kosovo je srce Srbije" posle susreta prve runde protiv Aleksa Kovačevića.

Zbog svega je morao da se oglasi i Rolan Garos koji je istakao da neće biti kazne za srpskog tenisera, dok je ministarka sporta Francuske, Ameli Udea-Kastera istakla da je Đokovićeva poruka "neprikladna i militantna" i da "ne treba da se ponovi".

Međutim, očigledno je da svetska javnost ne osuđuje Đokovića u tolikoj meri zbog pomenutog natpisa o čemu svedoče i mnogobrojni komentari koji su ostavljeni na sajtu britanskog "Dejli mejla", a na kojima je Novak dobio i podršku brojnih korisnika.

Ljudi su navodili da Novaka "ne mogu da kazne samo zato što govori istinu", "da je u pravu oko svega" i da ne smeju da postoje "dvostruki aršini".

Jedan korisnik naveo je da bi bilo "ludo da se Novak kazni zbog toga što je pozvao na zaustavljanje nasilja", dok neki kažu da je sve to samo "sloboda govora".

Pojedini korisnici nazvali su Novaka "legendom" i čestitali mu na hrabrosti, ali naravno bilo je i onih koji se nisu slagali sa porukom, pa su ga napali u komentarima.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak uništavanja murala posvećenog Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lili

    31. maj 2023 | 11:28

    Poruka nije militantna i treba da se ponovi.Bravo Nole.

  • Natasa

    31. maj 2023 | 11:24

    Svako normalan ce stati uz Noleta.Samo je napisao istinu.Kosovo je srce Srbije.Ziv bio Nole.

  • Milana

    31. maj 2023 | 11:26

    Neće da ga kazne , Ministarka koristi Đokovicev identitet da bu skrenula pažnju na sebe . .Novak je za nju istitucija .Novak je jako cenjen u evropi i šire .Zapad više nema nikakve koristi od Albanaca .Zapadu trebaju prirodni resursi i pre svega kvalitetna i obrazovana radna snaga ,tamo nema .Amerikaci proširuju bazu na kosmetu a narod masovno odlazi .Čisti se naša sveta zemlja sama .Trajaće dugo ali hoće !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA