≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

ITF dobio pismo tzv. Kosova zbog Đokovića: Evo šta su im rekli kada je u pitanju kazna za Novaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svima je jasno rečeno da kazne neće biti

  • 2
Novak Đoković - Aleksandar Kovačević Foto: Tanjug / AP

Svetska teniska federacija (ITF) reagovala je danas na prijavu tzv. Kosova zbog natpisa "Kosovo je Srce Srbije! Stop nasilju" koji je Novak Đoković napisao na kameri u ponedeljak i istakla da ne postoji odredba koja igračima zabranjuje političke izjave.

Đoković je u ponedjeljak, 29. maja, nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije", u vreme pojačanih tenzija na severu KiM.

- Pravila za igrače na Grend slem događajima određuje pravilnik tih turnira koji primenjuju organizatori i regulatorni organi. Ne postoji odredba koja zabranjuje političke izjave - naveo je portparol ITF-a u saopštenju poslatom medijima u elektronskoj poruci.

Olimpijski i teniski savez tzv.Kosova optužili su Đokovića za pogoršavanje situacije ispisivanjem poruke na kameri koja je direktno prenosila meč.

ITF je saopštio da je primio pismo saveza tzv.Kosova i da je ono prosleđeno relevantnim organima u organizaciji Gren slema, ali da ne postoji odredba kojom se zabranjuju političke izjave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    31. maj 2023 | 18:34

    Стварно су Шиптари кретени!? Чуј, Ђоковић крив за погоршање ситуације, а Курти је Косовка девојка, синоним невиности!?

  • Уки

    31. maj 2023 | 18:59

    КОСОВО ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ А НОВАК НАША ДИКА И ПОНОС

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA