≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doživeo najbizarniji poraz u istoriji, poslao Novaku moćnu poruku: Ko je Đokovićev moguć rival u 3. kolu RG?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukoliko prođe Martona Fučovića, Đoković će u narednoj rudni igrati protiv Alehandra Davidoviča Fokine

  • 1
Alehandro Davidovič Fokina - Novak Đoković Foto: Tanjug - AP

Pobedom protiv domaćeg tenisera Luke van Eša, Španac Alehandro Davidovič Fokina plasirao se u treće kolo Rolan Garosa i sada tamo potencijalno čeka Novaka Đokovića koji nešto kasnije igra protiv Martona Fučoviča!

Davidovič Fokina je trenutno 34. igrač sveta i iza sebe ima zanimljivu životnu priču s obzirom na to da se oseća kao Španac "do koske", iako mu je majka Ruskinja, a otac pored ruskih ima i švedske papire.

- Od kad znam za sebe, ja sam totalno Španac, Španac sa juga. Ne govorim švedski jer me nikad nisu učili da pričam švedski. Pričao sam malo ruski kad sam bio mali, ali kada sam prestao da ga praktikujem sa mojim roditeljima, izgubio sam nit, mada ga sve razumem. Ako krenem da pričam, zapetljam se - poručio je Novakov naredni potencijalni rival.

Alehandro Davidovič Fokina Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Najveći uspeh Davidovič Fokina je na Grend slemovima ostvario upravo na Rolan Garosu, jer je 2021. igrao četvrtfinale. Dva puta je na US Openu bio u četvrtoj rundi, a protiv Novaka je igrao tri puta. Poslednji put ga je dobio u Monte Karlu, u tri seta na startu pomenutog mastresa .

Njih dvojica su svojevremeno i sparingovali u Marbelji 2020. godine, dok je Španac na originalan način čestitao Novaku titulu na Australijan openu ove godine.

- Đokoviću, idi na svoju planetu, molim te - napisao je Fokina na društevnim mrežama, uz emotikon koji se smeje.

Alehandro Davidovič Fokina - Novak Đoković Foto: Tanjug - AP

Kada je u pitanju Davidovič Fokina, on je pažnju javnosti privukao i na Vimbldonu prošle godine kada je doživeo najbizarniji poraz u istoriji tenisa. Igrao je u drugoj rundi protiv Veselog koji je u taj-brejku, pri vođstvu od 8:7, napravio mini-brejk i stigao do dve meč lopte. A onda se desilo nešto što nikada niste videli.

Davidovič Fokina je izgubio naredni poen, samim tim i meč, a da poen zapravo nije ni odigran. Sakupljač loptica je bacio jednu lopticu Špancu koji je trebalo da servira, a on ju je, iznerviran prethodno izgubljenim poenom, raspalio iz sve snage van stadiona. Sudija je postupio po pravilima, dodelio mu je opomenu, a kako mu je to bila druga javna opomena na meču izgubio je poen, samim tim i meč.

Ni Fokini nije bilo u prvi mah jasno šta se dogodilo, prišao je i rukovao se sa rivalom, pa sudijom, a onda zatražio objašnjenje. Kada je zapravo shvatio šta se dogodilo, ostao je u šoku.

Potencijalni meč Davidoviča Fokine i Đokovića na programu je u petak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA