≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ne kopiram Nadala i Novaka, ja sam Alkaraz": Karlos dao odgovor i na pitanje Telegrafa o Šapovalovu

Vreme čitanja: oko 2 min.

On će u 3. kolu igrati protiv Denisa Šapovalova, pa je od izveštačan Telegrafa sa Rolan Garosa dobio pitanje šta misli o njemu?

  • 0
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz je savladao Danijela Tara u 2. kolu Rolan Garosa posle 4 seta, što je bilo pomalo iznenađujuće. Ipak, svakako nije to bio previše dramatičan meč za njega, jer je 3 seta dobio prilično ubedljivo.

Fantastični 20-godišnji Španac koji se smatra, uz Đokovića, za prvog favorita za trofej u Parizu posle meča je rekao da se sjajno oseća na terenu "Filip Šatrije".

- Smeh je sa mene ključ svega. Volim stadion, uživam na terenu i zato se smejem - rekao je prvi nosilac.

On će u 3. kolu igrati protiv Denisa Šapovalova, pa je od izveštačan Telegrafa sa Rolan Garosa dobio pitanje šta misli o njemu?

- Treniramo često u Barsi. Sjajan je igrač, biće teško. Trudim se da mislim samo na sebe, ne samo na protivnika. Imam slobodan dan, videćemo kako će biti - poručio je Alkaraz.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP

Što se tiče uslova za igru, rekao je:

- Treniram u Beču često, tamo ima vetra, navikaon sam na takve uslove. Nije lako navići se. Trudim se da igram najbolje što mogu.

Što se tiče loptica?

- Malo su teže, to mi ne smeta, igram dobro, udaram čisto. Neki mogu da imaju drugačije misljenje, meni odgovara.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Neosporno je da s obzirom na rezultate koje postiže na šljaci mnogi ga porede sa Rafaelom Nadalom, "kraljem Rolan Garosa".

- Kažu da imam udarce Rafe, Novaka, Rodžera... Navikao sam na to, gledao sam ih, ali ih ne kopiram, ja sam Alkaraz. Ja sam ja, a ne kopija.

Alkaraz kaže da se sjajno oseća u Parizu i da mu se dopada kao grad.

- Pariz je prelep grad, niko ne može da kaže drugačije. Volim da igram u ovom gradu. Na Rolan Garosu sam uživao i prosle godine, osećam ljubav, zato sam to napisao. Nemam baš mnogo vremena za obilazak grada.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Neizostavno je bilo pitanje i o tradicionalnoj "sijesti" koja spada u rituale svakom Špancu, a to je ona popodnevna dremnka.

- Volim sijeste, kao svi Španci. Moj fizio Huančo mi pomaže, traži da odmaram i da se spremam za ono što sledi - poručio je Španac za kraj.

(Izveštač Telegrafa sa Rolan Garosa, Miloš Bećagović)

Video: Red za ulazak na Rolan Garos od prvog dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA