Vreme čitanja: oko 1 min.

Novaku je vetar bio veći protivnik nego Fučovič: Snalaženje i preživljavanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očajni uslovi za igru tokom većeg dela meča zbog snažnog vetra koji je duvao

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Nije Novak Đoković lagano pobedio Martona Fučoviča u 2. kolu Rolan Garosa, iako je slavio u tri seta. I on sam je priznao na konferenciji posle meča koliko je bilo teško pobediti Mađara, posebno u onom dramatičnom prvom setu koji je na kraju završen u taj-brejku.

Osim mađarskog tenisera, velike probleme je najboljem srpskom teniseru zadavao i jak vetar koji je duvao i time dodatno pogoršavao uslove za igru i terao ga na dodatni napor.

- Preživljavanje. Toliko se troši energije i fizički i mentalno u ovakvim uslovima. Izbačen si iz neke zone komfora, u jednim uslovima se zagrevaš, u drugim igraš. Nepredvidivo gde duva vetar. Uglavnom je to bilo sa jedne strane, menajanje pravca, utiče na poziciju na terenu, koordinaciju, balans, egzekuciju udaraca, taktiku. Sa jedne strane set i po i on i ja nismo imali prvi servis. Drugi kao prvi, uglavnom kik, baciš lopticu, ona ode tri metra dalje. Ne možeš da je juriš, nezgodno za ritam, to se ne vidi na televiziji. I tako, nije prvi put. Ovoliko dana zaredom da imamo ekstremno jak vetar, toga se ne sećam. Nije uživanje igrati u takvim uslovima. Više je snalaženje i preživljavanje, da budeš veštiji, da se snađeš bolje od protivnika, to je bio slučaj u prvom setu. Posle sam se malo adaptirao, znao sam kako da pronađem nivo igre, podigao sam kvalitet tenisa i odrazilo se na rezultat - rekao je posle meča Đoković.

(Izveštač Telegrafa sa Rolan Garosa, Miloš Bećagović)

Video: Novi trener Zvezde hoće meč protiv Đokovića: Bahar otkrio šta je tražio od Terzića da bi došao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA