≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi čovek francuskog tenisa: "Evo zašto nismo kaznili Novaka za poruku o Kosovu na kameri"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žil Moreton ističe da igrači na konferencijama imaju slobodu da pričaju o kojoj hoće temi, ali da ne bi smeli da koriste poziciju na terenu za političke poruke

  • 17
Novak Đoković Printskrin: Twitter.com/@telematin

Poruka "Kosovo je srce Srbije" koju je Novak Đoković napisao u kameru posle pobede u prvom kolu Rolan Garosa izazvala je veliku polemiku u javnosti i u medijima. Oglašavale su se teniske organizacije, francuska ministarka sporta, dok su predstavnici sportskih saveza tzv. Kosova tražili kaznu za srpskog tenisera.

Đoković je ponovio na konferenciji dva puta da stoji iza svega što je napisao. Čitav svet je čekao šta će ovoga puta da napiše u kameru, ali je Nole sada "spustio tenzije".

Predsednik Teniske federacije Francuske Žil Moreton, gostovao je i na televiziji povodom ove Novakove poruke.

On je otkrio da igrači imaju pravo da na konferencijama iznesu bilo koji stav o bilo kojoj temi, ali da se nada da na terenu neće koristiti poziciju za slanje političkih poruka. Ipak, kaže da razume Đokovića i otkrio je zbog čega nije kažnjen, iako je uputio poruku putem potpisa na kameri.

- Igrači na konferencijama za medije imaju pravo da istaknu mišljenje o bilo kakvoj temi, ali se nadamo da na terenu neće da koriste tu poziciju da pošalju neku političku poruku. U slučaju Đokovića to se u nekoj meri dogodilo, ali on nije kažnjen jer je to uradio pod naletom emocija, to je stvar koja se tiče lično njega i njegove porodice i zbog toga ne želimo da kažnjavamo - rekao je Moreton.

Upitan je od strane novinarke o izjavi ministarke Francuske da je Novakova poruka neprihvatljiva, ali je on ostao uzdržan povodom toga.

- Rolan Garos želi da zadrži svoj neutralni stav po tom pitanju i ne želi da se upliće u to - jasan je prvo čovek Teniske asocijacije Francuske.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak uništavanja murala posvećenog Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    1. jun 2023 | 09:39

    Puni su tereni i arene politickih poruka vezanih za smrdljivu ukrajinu i to podrzavate!

  • Jovana

    1. jun 2023 | 09:39

    Ђоковић свима смета јер је успешан Србин

  • Daca

    1. jun 2023 | 09:41

    Djokovic je car, covek je pravi patriota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA