≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Uspeh karijere Olge Danilović posle ludačkog preokreta: Prva Srpkinja u 3. kolu RG još od Ane Ivanović

Vreme čitanja: oko 4 min.

Srpska teniserka je preokrenula u drugom setu sa 1:5 na 7:5 i time ostvarila najveći uspeh na Gren slemovima

  • 11
Olga Danilović Foto: Telegraf

Olga Danilović ostvarila je uspeh karijere na Rolan Garosu plasmanom u treće kolo. Srpkinja je pobedila Jasmin Paolini iz Italije po setovima 6:2, 7:5 u 2. kolu Otvorenog prvenstva Francuske.

Neverovatan meč je odigrala naslednica legende srpske košarke Saše Danilovića, pogotovo u drugom setu, gde je pokazala upravo onaj karakter koji je krasio njenog oca tokom igračke karijere.

Učinila je nešto neverovatno i nakon što je zaostajala 2 brejka i gubila u jednom momentu 5:1 u tom drugom setu, nije se predavala, niti odustala od njega. Već strpljivo čekala da povrati igru iz prvog seta i da protivnici padne koncentracija.

A onda je krenula bez zaustavljanja i napravila seriju od 6 osvojenih gemova, zaredom. Stigla do 2 meč lopšte na servir protivnice, i drugu je iskoristila, te tako postala prva srpska teniserka koja je stigla do 3. kola Rolan Garosa još od 2016. godine kada je to učinila Ana Ivanović u svojoj poslednjoj igračkoj sezoni.

Njena protivnica u narednoj rundi biće Ons Žaber iz Tunisa, koja je 7. teniserka sveta na WTA listi.

UŽIVO:

II SET

7:5 - Kraj! Pobeda Olge Danilović i uspeh karijere!

Olga Danilović Foto: Telegraf

6:5 - Kakav preokret... Skinut znoj sa čela, servis proradio na vreme i spasene četiri brejk lopte. Sada gledamo nešto što liči na brzi kraj protivnice i Olgin uspeh karijere. To bi bilo prvi put da jedna Srpkinja uđe u treće kolo Rolan Garosa još od Ane Ivanović!

5:5 - BREJK! Kakav povratak Olge! Tuče Danilovićeva već duže vreme vrhunski iz riterna, a Italijanka šeta po osnovnoj liniji i teško se umara. Na 15:40 ide kombinacija forhend dijagonale i paralele, ovo je ono što se tražilo.

4:5 -Sa 1:5 na 4:5! Četiri brze egzekucije. Još jedan brejk bi je vratio na pravu stazu, a možda i dodao vetar u leđa brzoj pobedi.

3:5 - BREJK! Tu je Danilovićeva i dalje! Ritern je bio glavno oružje i imamo i dalje bitku u drugom setu. Italijanka je pala u igri i nišan joj nije radio u tri navrata u ovom gemu.

Olga Danilović Foto: Telegraf

2:5 - Još je Olga u setu. Opstala je, ali sada sledi teži posao... Mada, brejkovi nisu strana pojava u ovom meču, možda i vidimo novi u narednih nekoliko minuta.

1:5 - Šteta! U ovim momentima je veća prednost za teniserke kada primaju servis. Na 15:40 dve prilike propuštene, ali napravljena je nova, pa još novija... A, prelomljeno je u stranu Paolini koja je na gem od izjednačenja u setovima.

1:4 - Ponovo Srpkinja gubi svoj servis. Slaba postavljanja kod četiri riterna zatekla su je ispred osnovne linije, pa su loptice završavale ili u mreži ili van terena. Ponovo otežan posao.

Olga Danilović Foto: Telegraf

1:3 - BREJK! Vraća Olga jedan brejk! Nije dobar bio start gema, ali na 15:30 je prestala da traži brza rešenja i da polako gradi poene. Ono što smo videli u prvom setu, videli smo u ovom gemu. Ima još vremena u ovoj deonici.

0:3 - Ponovo Paolini uzima servis Olgi. Definitivno je momentum blago u njenu stranu, a vetar joj ide "niz dlaku". U razmenama, sada je ona ta koja vodi slučaj pokraj Šatrijea.

0:2 - Stiže i potvrda za Italijanku. Malo teže, ali stiže. Danilovićeva je riternom koji je digao publiku na noge stigla do 40:40, na šta dobija odgovor sa druge strane sa dva kik servisa. Ujednačena je skroz borba sa momentom već stečenog brejka za Jasmin.

Olga Danilović Foto: Telegraf

0:1 - Odmah brejk za Paolini. Nestrpljiva Olga je napravila dve neiznuđene greške, a Italijanka je dodala ulje na vatru sa jednim prolazom na mreži. Onda sledi nada sa dva dobra poena, ali tu staje povratak. Kreće naša predstavnica set iz minusa.

I SET

6:2 - BREJK! Glasno "dobar" i set za Olgu! Nižu se dobri poeni, nije želela da čeka svoj servis gem, već je do 40:15 naterala protivnicu na dve greške iz razmene. Onda sledi direktan poen iz riterna i gotova prva deonica!

5:2 - Malo sreće i sajle, više sjajne igre. Većinom srpska publika na terenu 6 videla je četiri dobra servisa koja su uslovila da Danilovićeva priđe na samo gem od osvajanja prvog seta.

Olga Danilović Foto: Telegraf

4:2 - Smanjuje Paolini bez izgubljenog poena. Olga nešto agresivnija, svesna da ima brejk u džepu, udara nešto jače, ali i ne baš precizno. Sada mora da učini korak na svom servisu.

4:1 - Žestok vrisak Olge i sprečen ribrejk Paolini. Do 15:40 su završile dve loptice u mrežu, usledila je nervoza ali i mnogo stabilnija igra koja joj je povezala četiri poena. Srpkinja za sada drži konce u rukama.

3:1 - BREJK! Oduzima Srpkinja protivnici gem na njen servis. Propustila je jednu loptu za vođstvo od 3:1, ali je sjajnom razmenom sa mreže došla do još jedne, a onda i konvertovala za osetnu prednost.

Olga Danilović Foto: Telegraf

2:1 - Uprkos tome što se muči u prva dva gema na svoj servis, Olga ipak uspeva da ih osvoji. Ima problem kada uđe u razmenu udaraca sa protivnicom. Spasili su je oba puta servis-vineri.

1:1 - Nije bilo brejkova posle prva dva odigrana gema u meču, ali je Paolini već u prvom gemu na servis srpske teniserke imala 2 prilike za brejk.

Pogledajte i kako izgleda ponuda kvota za Rolan Garos.

(Telegraf.rs)

Video: Olga Danilović dobila konkurenciju: Izazovno izdanje Nine Stojanović u "nevaljaloj" haljini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA