≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Đoković zagonetan posle plasmana u 1/8 finala RG: "Nekad je potrebna pomoć od Boga, nekad i od anđela..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

Uspeo je Srbin da pobedi Španca

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Rolan Garosa, pošto je posle dosta muke slavio protiv Alehandra Davidoviča Fokine sa 3:0, po setovima 7:6, 7:6, 6:2 posle veoma interesantnom duela punog preokreta koji je trajao tri i po sata.

Srbin nije ličio na sebe tokom prvog i drugog seta, praktično nije mogao na siguran način da osvoji poen, što je uticalo na njega u toj meri da se često i raspravljao sa publikom. Posle meča, osetno je bilo olakšanje na Novakovom licu, ali i u poruci koju je ostavio po završetku na kameri.

Konferenciju je takođe započeo rečima da je ovo bio iznenađujuće težak meč za njega.

- Bilo je ekstremno teško iz više razloga, ne sećam se kad sam igrao tri sata dva seta, možda protiv Nadala. Možda je zbog dana i uslova koji su bili zaista izazovni, nismo imali servise. Pokušavali smo da se nadmudrimo, posebno kad je igrao sa jedne stvari, dosta puta je skraćivao lopticu. Kada sve podvučemo, moram biti jako srećan što sam dobio ovo u tri seta. Moram biti fer, ovaj meč je mogao da bude četiri seta. Imali smo šanse obojice, izgubio sam servis u drugom setu. To je Grend slem tenis, igrate u pet setova na sporoj podlozi, svi mislimo da su loptice sporije nego inače. Morate da radite više za poene i prolongira se tako meč. Na kraju dana, tri seta i zaista sam srećan što sam to učinio, spreman sam se za sledeći - započeo je Đoković.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

On se potom dotakao i svojih povreda koje ga muče.

- Nemamo mnogo vremena da nabrajam povrede, povreda lista je prevelika. Evo pričamo o nečemu što me ne sprečava da igram, tu sam i igram. Nekada vam je potrebna pomoć od fizija, nekad od Boga i anđela. Realnost je takva da moje telo odgovora drugačije nego pre nekoliko godina, moram da se prilagodim. Na kraju dana, završio sam meč, sve sam uradio da završim meč i da pobedim.

Rekao je srpski teniser i da je bio poprilično samokritičan.

- Veoma sam samokritičan jer uvek mislim da mogu da igram bolje, ali moram da se podsećam da ima već dosta pozitivnih stvari i da izvlačim najbolje iz sebe. Normalno je da, u odnosu na istoriju, da imam sumnje. Svi imamo sumnje. Bitno je da razumemo šta je naša snaga, da se snađete u momentu. Srećan sam gde sam sa svojom igrom. Da li može biti bolja? Sigurno. Nisam izgubio set do sada. Bitno je da nastaviš, bio sam u ovakvim situacijama, morate da očekujete da će mč biti sve teži kako vreme odmiče. Tako je.

Još jednom su ga upitali i oko naprave koju nosi na grudima.

- Rekao sam, sve je oko Ajromena. Želim da budem Ajromen tenisa.

Đoković je rekao da još ima snage da se bori na najvećim teniskim turnirima.

- Imam još mnogo snage da budem na turu, pogotovo na Slemovima. Gledam da se pripremim uz motivaciju da budem na Grend slemovima onaj najbolji, da uzmem još neku titulu. Uzradio sam to ove godine, drugačija je bila pobeda, drugačija podloga, ali opet... Vidim da sam sposoban i da imam nivo koji je potreban da igram protiv najboljih i da stvaram rezultate. Ne znam koliko će to trajati, nemam to na umu, ali dok god mogu da guram sebe na dnevnom nivou da imam ciljeve i da imam nešto što me gura, to je dobro. Bog zna koliko puta do sada. Jeste izazovnije nego kada sam bio mlađi, ali je za mladog sportistu veoma bitno da ima cilj, plan, strategiju. Pokušavam da imam bistrinu, da znam gde želim, na kojem turniru da doživim vrhunac forme.

A, pričao je i o navijačima.

- Dole-gore kroz moju karijeru. Davali su mi podršku kada izgubim u finalu, u poslednjim koracima, u tim godinama. Dobio sam ljubav, odlična sećanja. Još uvek dobijam podršku, ali većina njih dolazi da gleda tenis. Postoji grupica koja dolazi samo da govori "buu" i da zviždi, ne razumem... U 99 odsto slučajeva ostajem miran, ali nekada se usprotivim. Potrebno je da imaju odgovor.

(Telegraf.rs)

Video: Novak pregazio Norija posle skandaloznog poteza Britanca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eni

    2. jun 2023 | 22:54

    Da slazem se Ali protiv alkarasa Koji je brutalno igrao, treba vam 100 posto igranja tenisa, kako je veceras igrao to je nevorovatno, Ali ipak kazem ako nole odigra kao pre 2 godine kao protiv nadala Finale gde je Novak izasao kao pobednik Onda Novak moze do pobede Koji svi cekamo taj 23 grenslam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA