≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković saznao rivala u borbi za 1/4 finale RG: Evo protiv koga će Novak igrati!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pravo iznenađenje

  • 5
Huan Pablo Variljas

Foto: Profimedia

Novak Đoković je saznao svog rivala u osmini finala Rolan Garosa, gde ga je dočekalo i praov iznenađenje! Mnogi su očekivali da će Hubert Hurkač igrati protiv srpskog asa, međutim, Huan Pablo Variljas ga je iznenadio i savladao sa 3:2, po setovima 3:6, 6:3, 7:6, 4:6, 6:2.

Variljasu je ovo i uspeh karijere kada se radi o Grend slem turnirima, pošto pre ovoga nije prošao dalje od prve runde najvećeg turnira u svetu tenisa, a sada će se boriti za četvrtfinale.

Nadao se i Novak da će igrati protiv Hurkača, protiv čoveka kog dosta bolje poznaje nego li pomalo i anonimnog Peruanca, ali je Variljas odlučio da sve razuveri. Hurkač je dosta bolje otvorio prvi set, gde mu je jedan brejk bio dovoljan na samomo početku da dođe i do vođstva od 1:0.

Opet je Hurkač počeo brejkom, ali, sada ga je ubrzo i izgubio. Viljar je u četvrtom gemu vratio brejk, a potom je u osmom uzeo novi, što je njemu bilo dovoljno da dođe do osvajanja seta.

U trećem setu nije bilo brejkova, a sve je odlučeno u taj-brejku, gde je Viljar imao više snage i slavio je sa 7:3. Činilo se da ga Peruanac ima u šaci, ali je Hurkacu u preslikanom prvom setu bio dovoljan samo jedan brejk da slavi sa 6:4 i da dođu do odlučujućeg petog seta.

Peti set, već tri sata igre, Viljar je otvorio svojim servisom i uzeo je gem bez izgubljenog poena. Hurkač je potom servirao i imao je muka, a to se ogledalo i nešto kasnije. Bio je to četvrti gem petog seta, kada je Viljar napravio brejk za 3.1 i to bez izgubljenog poena.

Nije se Hurkač "opasuljio", već je srljao u nove greške. Imao je priliku da vrati brejk na 4:2, ali ju je ispustio, a posle se susreo i sa još jednim, koji je bio dovoljan da Viljar slavi sa 3:2 u setovima i dođe do uspeha karijere kada su u pitanju Grend slem turniri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    3. jun 2023 | 01:27

    Davidovic Fokina je sve, samo ne smesan protivnik, Novak je dva puta gubio od njega, ako se ne varam, tako da je on bio potencijalna mina, ali je Novak danas bio spreman za izazov, u svakom slucaju Fokina trenutno po igri zasluzuje TOP 10, iako je oko 30. mesta. Varillas mi je nepoznanica, ali ocekujem nesto laksi mec nego danas, ali ne znam da li Nole moze u ovom trenutku na sljaci da pobedi Alkaraza, verujem da moze, ima ogromno iskustvo, za razliku od mladog Alkaraza, nek izgubi jos ove godine na RG, pa od sledece nek dere.

  • Moca

    3. jun 2023 | 07:45

    Samleće Slika kao lešnik.Živi bili pa videli.Neprijatelji Srbije,za inat onom ćutologu ,Đoković pobeđuje 100 posto.

  • Cv

    2. jun 2023 | 23:16

    Svakako su smesni protivnici do polufinala onda ga ceka momak koji igra najbolji tenis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA