≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Olga je na putu da postane ono što želimo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Može još brže napred i taj je trend u toku, samo da zadrži momentum

  • 6
Olga Danilović Foto: Tanjug/AP, Telegraf

Pola meča dan, pola meča noć. Šta je bilo, bilo je. Šta je moglo da se desi, možemo samo zamisliti. Olga Danilović je u jednom momentu igrala igru vrednu svetske Top 10 teniserke. Da je bilo blizu, bilo je. Da je bilo daleko, i to je. Sjajan meč sa lošim ishodom za one koji su se nadali drugačijem.

Olga je set i po odigrala zrelo, ono što navijači žele da vide od početka njenog seniorskog puta.

Ne zrelo protiv nekog nižeg ranga, već protiv sedme igračice planete. Toliko dobrih forhenda i rešenja, nameštanja i servisa, Ons Žaber je izgledala kao nešto živahniji pilon koji na iskustvo i ime pokušava da se održi u ovoj šljakastoj trci.

Da se ne lažemo, nema čoveka u novinarskoj loži koji nije konstatovao psihičku i fizičku nadmoć Danilovićeve, a onda i nadu da bi stvarno moglo da dođe do jedne senzacije i otvaranja kutije želja.

Da se rapsodija posle dobijenog prvog seta nastavila, a i srećno završila, otvorio bi se put do polufinala Rolan Garosa bez pogovora. Ne bi bilo kosturašice veće od 14. mesta.

No... Nije se desilo. Da ne ulazimo u iluzije i zamišljamo nešto se nije desilo.

Ali, pričajmo o onome šta se jeste desilo.

Ne od ovog sada, ali od onog tamo ponedeljka, Olga je ponovo među 100 najboljih i to je ono što venčava ovaj uspeh na Rolan Garosu sa generalnim uzletom.

Na konferenciji je bilo jasno da joj je stalo, ali se osetila i drugačija energija u njenom već prepoznatljivom poletnom obraćanju. Vidi se da je tu mentalni sklop poprimio neke finese odlučnosti da krene tamo gde je svi i čekamo.

Čitave kvalifikacije su bile zrele, oba prva kola su bila na nivou, a svi mečevi su imali notu ozbiljnosti bez odustajanja.

Protiv Paolini je gubila 5:1 i dobila drugi set sa 5:7. Vera je ta koja sada ostaje, ne napušta nakon nekoliko udaraca.

Pošteno, analitički gledano, njeni udarci su ostali agresivni, ali su postali i artikulisani uz jasan plan. Nema "divljanja", nema panike.

Odveć jasno, imala je tvrdu građu za velike domete, ali je moralo da se svakodnevno dodaje nešto što je ona već počela da dodaje, a splet je doveo do najbolje njene predstave na Rolan Garosu i generalno Grend slemu.

Povreda zgloba? Kaže, biće dobro. Videće sa svojim doktorima u Beogradu, ali se ne brine.

Otkazala je neke turnire koji su bili zbijeni, a priprema za Vimbldon je već sada počela. Ta priprema je nekako odlučnija, jasnija i usmerenija. Glad je prirodno postala veća, kapacitet je uvećan i sve je veći.

E, sada... Nemojmo se zaletati, samo konstatujmo napredak. I da se nastavi zarad srpskog tenisa. Sve se na travi menja, kada šljaka nestane, sve postaje brže.

Olga može toliko brže napred i taj je trend u toku, samo da zadrži momentum.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA