Vreme čitanja: oko 1 min.

Arina Sabalenka u četvrtfinalu Rolan Garosa: Na putu ka četiri najbolje čeka je Ukrajinka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sledeća rivalka biće joj Elina Svitolina koja je danas izbacila Dariju Kasatkinu

  • 0
Arina Sabalenka Foto: Tanjug/AP

Beloruska teniserka, Arina Sabalenka plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je večeras u osmini finala pobedio Amerikanku Sloan Stivens 7:6 (7:5), 6:4.

Meč je trajao jedan sat i 43 minuta, a Sabalenka koja je druga teniserka sveta dobila je Stivens koja je 30. na WTA listi.

Sabalenka je u prvom setu vodila 5:0, ali je Amerikanka uspela da izjednači na 5:5. Pobednica prvog seta odlučena je u taj-brejku, koji je pripao Beloruskinji rezultatom 7:5.

Sabalenka je prva došla do brejka u drugom setu i to u petom gemu. Beloruskinja je povela 3:2, a potom i 4:2. Stivens je izjednačila na 4:4, ali je Sabalenka osvojila naredna dva gema i zasluženo je stigla do pobede.

Beloruskinja će u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv Ukrajinke, Eline Svitoline, koja je savladala Ruskinju, Dariju Kasatkinju 6:4, 7:6 (7:5)

Ranije danas plasman u četvrtfinale Rolan Garosa izborile su i Ruskinja Anastasija Pavljučenkova i Čehinja Karolina Muhova.

Rolan Garos se igra za nagradni fond od 49,6 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Video: Olga Danilović o ljubavi sa Janom Oblakom: Samo sam čekala...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA