≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Đokovića još devet setova deli od večnosti: Ovi teniseri mu samo još stoje na putu do 23. Grend slem titule!

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ovde će se proliti teški znoj, ali srpski as je sve bliže onome što želi...

  • 5
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Malo po malo, stigli smo i do druge nedelje Rolan Garosa, a tu je očekivano i Novak Đoković koji se plasirao u četvrtfinale i potrebne su mu još tri pobede kako bi u svoj saldo ubrojao istorijski rekordni 23. Grend slem titulu. Ako su mu zadaci do sada mili nešto lakši ili umereno izazovni, onda od ovog momenta će biti, prirodno, najteži mogući.

ČETVRTFINALE - KAREN HAČANOV

Kao što je i od juče poznato, Novak je za protivnika među osam najboljih dobio Karena Hačanova, ruskog tenisera koji je u poslednje dve godine konstantno u završnicama velikih turnira i prilično je neugodan na svim mogućim podlogama.

Njihov duel je predviđen za utorak i to će im biti prvi okršaj u ovoj sezoni nakon čak pet sudara u 2022. godini.

Istorija njihovih mečeva krenula je pre pet godina na Vimbldonu kada je Novak slavio sa 6:4, 6:2, 6:2.

Iste godine, na Mastersu u Parizu je Đoković doživeo jedini poraz od Karena u karijeri, i to u finalu u dva seta - 7:5, 6:4.

Nakon toga, sve što se igralo, otišlo je u korist srpskog asa, a poslednji njihov susret desio se ponovo u Bersiju, ali ovoga puta je to bilo sigurnih 6:4, 6:1.

Još 2020. godine su čak i imali susret na samom Rolan Garosu -  6:4, 6:3, 6:3 za Novaka.

Ako se uzme u obzir sva ova istorija, ovo bi trebalo ipak da bude obavljen posao od strane Đokovića koji je u toku ovog Grend slema i odradio jedan trening set za Hačanovim i slavio sa 6:3.

Karen Kačanov

Foto: AP/Tanjug

POLUFINALE - KARLOS ALKARAZ ILI STEFANOS CICIPAS

Ako ćemo da budemo pošteni i da ne uvredimo drugi deo žreba, ovo polufinale bi moglo sasvim realno da bude finale pre finala.

Ako ćemo da budemo baš realniji, onda bi po samog Novaka bilo mnogo bolje da mu na megdan iz tog okršaja dođe Stefanos Cicipas nego sam Karlos Alkaraz.

Zašto?

Zato što Đoković protiv Grka ima 11:2 i u seriji je od deset uzastopnih pobeda u međusobnim duelima.

I ne samo to, već je tu i onaj mentalni deo gde je Cicipasu sigurno ostalo u glavi to finale od pre dve godine i ispuštenih 2:0 u setovima. Samo jednu sezonu pre toga, Stefanos je još jednom poražen od Srbina, ali u polufinalu.

Oba meča su bila veoma teška, neizvesna, prilično fizički iscrpljujuća i oba su išla u pet setova.

Ne može se ni očekivati lakši protivnik u polufinalu, ali bi mogao da dođe teži, mlađi i onaj koji je trenutno u najboljoj formi.

Alkaraz je u naletu, a pritom u cvetu mladosti.

Njegova igra na ovom turniru je zastrašujuća.

Retko koji protivnik se makar malo i ponada da bi mogao da uđe u ravnopravnu borbu, ali dobije jednu furioznu lekciju da nekoliko trenutaka kasnije već shvata da je u ogromnom minusu.

Karlitos se samo jednom sastao sa Novakom i slavio u tom duelu u Madridu kada je dobio i Rafaela Nadala za Masters titulu.

Sada je praktično nezaustavljiv i čini se da će mu tek Cicipas biti prvi protivnik koji mu je dostojan nekog većeg truda i znoja.

Kako stvari stoje, ko god došao od ove dvojice, Španac ili Grk, očekuje nas epska borba na Filip Šatrijeu verovatno u petak.

Karlos Alkaraz

Foto: AP/Tanjug

FINALE - HOLGER RUNE, KASPER RUD ILI ALEKSANDAR ZVEREV

Prilično otvoreno donje parče žreba nakon ekspresnog ispadanja Danila Medvedeva dalo je šansu mnogim šljakaškim ekspertima da se konačno domognu osmine finala Rolan Garosa.

U dva para su favoriti nešto izraženiji, a u dva para će biti borba neprestana.

Po formi i papiru, Kasper Rud bi trebalo da krene u broj i savlada Nikolasa Đarija kako bi se makar primakao prošlogodišnjem plasmanu u finale.

Koliko Norvežanin, toliko i Holger Rune ima šansi da savlada Fransiska Serundola, još jednog Južnoamerikanca koji je zasijao na sceni gde se njegov glas i očekivao.

U gorenavedena dva je tas nešto više u jednu stranu, ali ovi koji slede su prilično jednaki, a neki i iznenađujući.

Pošto posmatramo u odnosu na Novaka i mogućeg finalistu, par Tomasa Martina Eševerija i Jošihita Nišioke zasigurno ima najmanje šanse da da tog čoveka u borbu za tron.

Za razliku od njih, već velika borba i mnoge mogućnosti vide se u susretu Aleksandra Zvereva i Grigora Dimitrova.

Zverev, od one povrede upravo na Rolan Garosu nije isti čovek, ali je sada u Parizu pokazao da ima snage i da može, da se vraća na pravi put.

Imaće preko puta Dimitrova koji bi želeo da iskoristi ovu čitavu pometnju i da možda zatvori neka neverna usta.

Ipak, sve ćemo to danas u toku dana saznati, te će se od ovih osam tenisera izbor smanjiti na samo četiri.

Tako će i sam Đoković baciti malo pogled preko ograde i oslušnuti ko bi mogao da mu dođe u finalnu borbu za istorijski trofej.

Pogledajte i sve kvote kladionice za nastavak Rolan Garosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dugic Nenad

    5. jun 2023 | 12:12

    Greska!! On je vec ušao u Večnost!!!🇷🇸

  • Boža zemunac

    5. jun 2023 | 12:55

    ON JE VEĆ U VEČNOSTI. ŽIV BIO NOLE SRBINE I BOG TE ČUVAO NA MNOGAJA LJETA.

  • Smilja Pejatović

    5. jun 2023 | 13:40

    Naš Novak je jedan jedinstveni i neponovljivi talenat i sportista svih vremena.Želim mu dobro zdravlje,sreću i uspeh na svim poljima u životu i naravno da osvoji ovaj RG,po mogućstvu i buduće Gren slemove.Živ bio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA