Vreme čitanja: oko 1 min.

Smejala se japanskoj teniserki na diskvalifikaciji, pa odigrala treći najduži meč u istoriji Rolan Garosa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sara Soribes Tormo je baš rešila da ostavi traga na ovogodišnjem Rolan Garosu

  • 0
Sara Soribes Tormo Foto: Tanjug / AP

Španska teniserka, Sara Soribes Tormo rešila je da baš ostavi pečat na ovogodišnjem Rolan Garosu. Nakon što je bila deo "mučnih" scena kod eliminacije japanske teniserke Miju Kato zbog toga što je ova pogodila lopticom nehotice skupljačicu loptica, posle čega se čak i smejala, ona je danas bila deo trećeg najdužeg meča u istoriji Otvorenog prvenstva Francuske.

Naime, Špankinja je na kraju poražena i nije se domogla četvrtfinala, pošto je bolja od nje bila Beatriz Hadad Maja u tri seta (7:6, 3:6, 7:5), ali je meč sam po sebi bio apsolutno neverovatan i trajao je ukupno tri sata i 51 minut.

Samo dva su trajala duže u istoriji Rolan Garosa. Drugi po dužini bio je samo četiri minuta duži odigran davne 1972. godine između Keri Melvil Rid i Pem Tigarden, dok je onaj najduži viđen 1995. godine kada su na terenu bile Virdžinija Buison i Noel van Lotum. Taj duel potrajao je četiri sata i sedam minuta.

Najduži meč ikada u ženskoj konkurenciji odigran je 1984. godine u Ričmondu, kada su Viki Nelson Dunbar i Žan Hepner provele nestvarnih šest sati i 31 minut na terenu. Taj poslednji set igrao se na razliku (13:11), a samo on je trajao sat i 47 minuta, dok je jedan konkretan poen sadržao 643 udarca i bilo je potrebno 29 minuta kako bi se okončao.

Što se tiče sadašnjosti, Beatriz Hadad Maja će se posle Sare Soribes Tormo sastati sa Ons Žaber u borbi za polufinale Rolan Garosa.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak uništavanja murala posvećenog Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA