Vreme čitanja: oko 3 min.

Sudbina spaja Ruskinje, Beloruskinje i Ukrajinke na RG više nego ikada: Već je bilo napeto, a tek sledi haos

Vreme čitanja: oko 3 min.

Videli smo direktne "okršaje", letele su varnice, a ni završnica turnira neće proći bez duela između tenisera i teniserki iz ove tri zemlje

  • 3
Ukrajina, Rusija, Belorusija Foto: Tanjug / AP

Sudbina je ponekad stvarno čudna stvar. Ko je mogao da se nada da će u jeku svih dešavanja na istoku Evrope, na Rolan Garosu biti viđeno toliko međusobnih okršaja upravo između teniserki iz Rusije i Belorusije sa jedne strane, odnosno Ukrajine sa druge. 

Napetost se mogla "osetiti" u vazduhu na pojedinim susretima na samom početku Rolan Garosa. Sveukupno, imali smo tri takva duela do sada, a tek sledi jedan od najinteresantnijih u četvrtfinalu između Eline Svitoline iz Ukrajine i Arine Sabalenke iz Belrousije.

Arina Sabaljenka, Marta Kostjuk, Rolan Garos Foto: AP/Tanjug

Marta Kostjuk se nije rukovala sa Sabalenkom: Rekla da bi to učinila ponovo, mediji se okomili na Beloruskinju

Upravo se Sabalenka našla u centru pažnje već u prvom kolu kada je igrala protiv Marte Kostjuk iz Ukrajine. Mada je druga teniserka sveta zasluženo prošla dalje na terenu, Ukrajinka je odbila da se rukuje sa njom, zbog čega je publika glasno počela da zviždi.

Nije ni pogledala Sabalenku, koja je u tom trenutku mislila da publika zapravo zviždi njoj, jer se na to "navikla" na drugim terenima, ne shvativši da je nesportski gest Kostjukove zapravo bio inicijalna kapisla za nezadovoljstvo publike. Štaviše, Marta je još ranije istakla da "nema poštovanja za Arinu, jer često ide u Rusiju".

Mada bi se svako posle toga možda i pokajao i uputio poruku izvinjenja, Marta je ostala pri svome i rekla je da bi ponovo uradila isto. Štaviše, uputila je oštru kritiku pariskoj publici, rekavši da se tako nešto sigurno ne bi desilo na Vimbldonu.

- Prilično sam sigurna da bi, pošto ih je Vimbldon suspendovao prošle godine. Reakcije ljudi su bile drugačije, ne znam, na ulici na primer. Osećala sam podršku. Prilično sam sigurna da bi reakcija bila drugačija - uverena je bila Kostjukova.

A Arina je potom prošla i kroz mali pakao na konferenciji za medije. Novinari su ponovo želeli da je pitaju o sukobima sa Ukrajinkom, što je ona šturo izbegla, a potom se uopšte nije ni pojavljivala pred predstavnicima medija posle narednih mečeva.

Elina Svitolina Printskrin: Youtube/Roland Garros

Mečevi Svitoline pokazali da ipak može drugačije

Posle meča Ane Blinkove i Eline Svitoline nije bilo nikakvih problema. Štaviše, dve teniserke se nisu rukovale, ali je bilo blizu da se to dogodi. Moglo se videti da su želele da "prekrše" to nezvanično pravilo koje važi od kako su krenula dešavanja na istoku Evrope.

Potom je Svitolina "udarila" na Kasatkinu. Ponovo su sve oči bile uprte u to kako će se njih dve pozdraviti. Ni ovaj put nije bilo tradicionalnog rukovanja, ali je Ruskinja pozdravila rivalku podignutim palcem na gore. Elina je na konferenciji zahvalila na takvom gestu.

Ali, pariska publika se tu već i obrukala, pošto je izviždala Ruskinju...

Ako je već toliko bilo govora oko prethodna tri meča, šta onda očekivati od četvrtog, koji će možda biti i najveći od svih. Sa jedne strane biće Arina Sabalenka, sa druge Elina Svitolina. Ostaje da se vidi da li će Beloruskinja i ovoga puta iskoristiti šansu da se "evakuiše" sa konferencije za medije, odnosno da li će reagovati na sve što se dešavalo prethodnih dana.

(Telegraf.rs)

Video: Olga Danilović o ljubavi sa Janom Oblakom: Samo sam čekala...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA