Vreme čitanja: oko 3 min.

Fabris Santoro ekskluzivno za Telegraf: "Novak je protiv svakoga favorit, ali nije protiv Karlosa Alkaraza"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Francuz je osvajač mnogih titula u singlu i dublu, a upućen je u sva dešavanja na Grend slemu u Parizu

  • 6
Fabris Fabrice  Santoro Foto: Victor Joly / AFP / Profimedia

Slavni francuski teniser Fabris Santoro jedan je od onih zbog kojih se voleo i voli "beli" sport. Nadimak Mađioničar zasigurno nije dobio džabe, publika ga je obožavala. Sada iz uloge komentatora i stručnog konsultanta prati dešavanja na Rolan Garosu, a posebno ga je opčinila igra Karlosa Alkaraza koju je u ekskluzivnom razgovoru za Telegraf razložio i prokomentarisao.

- Neverovatno je da vidite da je neko toliko igrački zreo sa samo 20 godina. To možda nikada ranije nije ni viđeno. I dalje je gladan uspeha, želi da osvoji svoj prvi Rolan Garos. Bio je sjajan do sada. U kojoj god situaciji da se našao, ima dva, tri, četiri rešenja. Zbog toga je jedinstven - rekao je Santoro o Alkarazu.

Karlitos je nešto mnogo posebno?

- Bilo je dosta stvari na kojima je radio poslednjih godina. Vidi se da je dosta brži. Do danas nismo videli igrača koji je bio broj jedan sa 20 godina sa toliko opcija na terenu, kao ni da neko igra sa takvim osmehom. Nije bio niko kao on do sada.

Šta ako se Novak Đoković i Alkaraz sudare u polufinalu?

- Biće to veliki meč. Mogli bi da odluče detalji. Mislim da Đoković može da pobedi, ali niko ne može to da tvrdi. Impresioniran sam igrom Karlosa. Novak ima više iskustva na Grend slemovima, ali Karlos je već osvajao Grend slemove i prvi je na svetu. To nije slučajno. Treba sastaviti sve te sitne detalje.

Kako vam se čini igra Novaka u dosadašnjem delu takmičenja?

- Novak? On je odigrao vrlo dobro protiv Fučoviča, već sam to komentarisao posle drugog kola. Posle toga sam ga gledao protiv Davidovič-Fokine. Španac je igrao dobro u ta prva dva seta, mogao je da osvoji prvi set, a Novak je uzeo posle toga i drugi set. Nakon toga je Alehandro bio dosta manje opasan u nastavku. Videćemo šta će se desiti protiv Karena Hačanova... Svi na svetu, mediji, drugi igrači ga vide u polufinalu.

Da li vidite neku manu u igri Alkaraza?

- Ne, ne, nije to tako. Ako bih ga kritkovao samo da bih ga kritikovao, onda se možda na terenu malo više ponekad troši. Pričamo o igraču koji je uzeo Grend slem sa samo 20 godina. Treba da vidimo šta će se desiti sa njegovim telom u narednoj godini, šta će biti sa motivacijom, kada bude imao tri, četiri, pet Grend slemova... Na kraju krajeva, kada budu prošle tri godine, imaćemo i novu verziju Alkaraza. Biće jači kao ličnost. Biće ga još teže dobiti.

Kolika je težina ovog turnira za samog Đokovića?

- Sa 36 godina, zna da mora da osvoji još barem jedan, dva, tri Grend slema u narednim godinama... On je veliki profesionalac, koji želi da pobedi na svakom turniru na kojem učestvuje. Protiv Karlosa Alkaraza, on nije favorit. U svakom slučaju, to je 50 / 50. Na Grend slemovima će mu biti teže da slavi kako godine prolaze. Ako ne osvoji Rolan Garos, ima šansu da osvoji Grend slem do septembra. Bez sumnje, ove sedmice, ukoliko podigne trofej u nedelju, biće to njegov najveći u karijeri - zaključak je Santoroa.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    6. jun 2023 | 10:14

    Alkaraz nije osvajao slemove, nego Slem! Jedan jedini i to kada nije bilo Novaka. Nije u finalu imao nikoga iz velike trojke. Nikada nije ni igrao protiv Djokovica na slemu u 5 setova. Protiv Novaka u svom fizickom i mentalnom prajmu. Pod pritiskom. Cak je i prvo mesto dobio zbog zabrana i blokade Djokovica. Na kraju, Alkaraz nije Nadal. Novak je igrao mnogo puta protiv Rafe. Ovaj mali koliko god bio dobar u ovom trenutku nije favorit. Mediji od njega prave favorita. On nema superklasike u svojim nogama. Ti mecevi se ne dobijaju fizickom, nego mentalnom snagom i iskustvom. Djokovicu odgovara sto je stavljen u drugi plan. Manji je pritisak. Upravo ce pritisak, velika ocekivanja i nemogucnost da igra svoju igru, Alkarazu doci glave. Jer Novak zna kako konstantno remetiti protivnika dok ga ne unisti. Lepo je to rekao Endi Rodik, prvo vam uzme noge, a onda dušu. Paradoksalno, sto mec bude duze trajao, to ce Alkaraz iako mladji i sveziji da tone.

  • hahaha

    6. jun 2023 | 11:00

    Djokovicu zabranjeno da igra pola turnira do sad bi uzeo vec 23 slem.Kradu mu se bodovi atp menja pravila iz nedelje u nedelju ne mogu da svare to da je jedan Srbin PRVI.Ali dobro sve je to propaganda polupnog zapada Koja nece dugo trajati.A Sto se ovog meca tice i ako nije sljaka omiljena podloga Novaka,na tri seta Djokovica je jako tesko pobediti.Ovaj mali je prosecak igrac takvih je u proslosti sa 20god bilo Mnogo pa ih danas nigde nema.Kao Sto Nikad nece postojati niko ni blizu velike trojke.Novak do 23-ce titule Napred Novace-Kosovo je Srce Srbije

  • x

    6. jun 2023 | 10:15

    Podržka Noletu 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA