≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istorijat Novakovih duela sa Rusom: Hačanov ga već pobeđivao u Parizu, ali...

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković ubedljivo vodi u međusobnim okršajima

  • 0
Novak Đoković i Karen Hačanov Foto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Druga nedelja pariskog grend slema započeta je poslednjim duelima osmine finala u singlu u obe kategorije, a već u utorak kreće takmičenje najboljih osam u muškom i ženskom delu turnira.

Novak Đoković se sastaje sa Karenom Hačanovim na glavnom stadionu "Filip Šatrije" ne pre 15 časova, prema procenama organizatora.

Svakako da je Rus na papiru najteži protivnik koji se u dosadašnjem delu turnira našao na Novakovom putu, međutim može biti zadovoljan srpski teniser jer mu je sa puta "očišćen" Andrej Rubljov.

Đoković se sa Hačanovim sastao u devet navrata i upisao čak osam pobeda uz samo jedan poraz.

Interesantno je da su samo dva duela odigrali na šljaci i oba puta je slavio trenutno treći teniser planete. Prvi od dva navedena meča upravo je odigran je upravo na Rolan Garosu 2020. godine i tada je Nole u osmini finala počistio rivala sa 3-0, po setovima 6:4, 6:3, 6:3.

Drugi međusobni susret na šljaci gledali smo prošle godine u Beogradu i to u polufinalu Srbija Opena. Hačanov je prvi set dobio 6:4, ali nije imao snage za nešto više od toga jer je naredna dva izgubio 6:1 i 6:2.

Pored jednog meča koji su odigrali na travi na Vimbldonu 2018. kada je Novak bio ubedljiv, još šest puta su odmeravali snage na tvrdoj podlozi, od čega čak četiri puta u dvoranskim uslovima. Upravo je u takvim okolnostima Karen i došao do jedinog trijumfa, što je još zanimljvije u Parizu.

To je ujedno bio i najvažniji duel između njih u finalu mastersa u glavnom gradu Francuske. Veliko iznenađenje tada je načinio Rus slavivši sa 2-0 i tako se okitio još uvek jedinom masters titulom u karijeri.

Nole se na istom mestu prošle godine u osmini finala osvetio, a trijumfe je upisivao i dva puta u Dubaiju, i po jednom Astani i u završnici Dejvis kupa 2019. godine, svaki put maksimalnim rezultatom.

Dakle, Hačanov je osvojio samo tri seta u dosadašnjim dvobojima sa Đokovićem, međutim morao bi srpski as da bude na oprezu jer je rival ove sezone ponovo uhvatio formu koja ga je krasila u godini kada je uzeo pomenuti masters i već je igrao završnice na Australijan Openu, u Majamiju i Madridu.

Podsećamo, Nole je na putu do četvrtfinala eliminisao Kovačevića, Fučoviča, Davidoviča Fokinu i Variljasa, dok je Karen bio bolji Lestijena, Albota, Kokinakisa i Sonega.

Pobednik će u polufinalu igrati sa Karlosom Alkarazom ili Stefansom Cicipasom.

(Telegraf.rs)

Video: Sraman potez Norija pogodio Đokovića lopticom kad mu je okrenuo leđa: Pogledajte reakciju Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA