Vreme čitanja: oko 2 min.

Anri Lekont za Telegraf: "Đoković i Alkaraz žele da zamene Nadala na RG, Novak zaslužuje sve rekorde"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ulazimo u završnicu, a francuska legenda je sigurna da će i pored svega ovoga postati još 10 puta zanimljivije

  • 0
Henri Leconte Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Slavni francuski teniser Anri Lekont je jedan od onih koji važe da nemaju dlake na jeziku i da je veoma zanimljiv sagovrnik. Tako je bilo i ovoga puta u razgovoru za Telegraf gde je finalista Rolan Garosa u singlu i osvajač u dublu imao nekoliko saveta za Novaka Đokovića kako da dođe do svoje rekordne 23. Grend slem titule.

Svi gledaju finale pre finala, jer bi upravo pre te borbe za trofej morao da se sudari sa Karlosom Alkarazom, trenutno prvim teniserom sveta.

- Očekujem da igra svoju igru, da bude čvrst kao i uvek. Ipak, na kraju svega, to je još jedan pritisak više na njega. Biće i na Alkaraza, ali na Novaka više. Obojica misle da će uspeti da podignu trofej i da će zauzeti mesto Rafaela Nadala na Rolan Garosu. Obojica imaju potencijal da osvoje.

Ukoliko Novak osvoji, biće jedini koji je uzeo sva četiri Grend slema po tri puta, kako gledate na to?

- To će ostati dugo, dugo vremena. To je nešto što Novak zaslužuje, radi sve da bi to i učinio. Sa druge strane, ti brojevi mogu i da se povećaju, to se jednostavno mora poštovati.

Šta čini Alkaraza tako posebnim?

- Napada stalno, ako ga pustite da igra malo više, u gadnom ste problemu. Udara lopticu veoma jako, nađe sjajnu kombinaciju udaraca za brz poen što je jako teško na šljaci. Ovako, između tebe i mene... Kompletan je igrač, ima svaki udarac, dobro servira, dobro riternira. Kada prima servis, stoji dosta pozadi, morate da mešate stil, kao Džon Mekinro, da biste mu naškodili.

Da li je uneo neku novinu u tenis?

- Jako je lepo videti da neko igra tenis na takvom nivou i da se konstantno smeje. U današnjem svetu i tenisu, to je bitno, jer nam nedostaje personaliti, nedostaje nam to uživanje na terenu. Sve je to dobro, biti ozbiljan i koncentrisan, ali morate se nekada i zabavljati. To može da vam ukloni pritisak, zbog toga je možda i izrastao u takvog igrača kakav jeste.

Mladi igrači se sve više žale na koučing protivnika, koji je vaš stav po tom pitanju?

- Mi smo to radili svakako, a niste znali! (smeh) U početku sam bio protiv toga, jer sam staromodan tip i neke pređašnje ere, ali sada smatram da je to dobra ideja. To bi moglo da pomogne tenisu. Možemo da pokušamo, možda i da treneri imaju male mikrofone pa da ljudi na malim ekranima čuju šta se priča. To bi bio novi pravac tenisa. Grend slemovima ide dobro, ali na nekim turnirima se gubi poseta, možda bi to unelo neku novu krv u ovaj sport - zaključio je Lekont.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA