Vreme čitanja: oko 1 min.

"Monstrum" Alkaraz demolirao Cicipasa: U punom trku juri ka Đokoviću u polufinalu Rolan Garosa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Demonstracija sile i moći španskog tenisera kojom je najavio šta čeka našeg Novaka u polufinalu

  • 6
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Kakva je moćna sila Karlos Alkaraz?! Atomski tenis je odigrao 20-godišnji španski as protiv Stefanosa Cicipasa i bukvalno ga oduvao sa terena 6:2, 6:1, 7:6 u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Poput teniskog "monstruma" delovao je španski igrač na terenu, gotovo bez ijedne greške u dva i po seta. Grk je osvajao gemove samo kada mu je on to dozvoljavao.

Nema sumnje da najteži mogući zadatak čeka našeg Novaka Đokovića u polufinalu. Biće to i duel na Rolan Garosu koji su priželjkivali svi ljubitelji tenisa na svetu.

Za svega pola sata dobio je prvi set, Cicipas nešto pitao samo u prvom gemu kada je servirao. Jer otkad mu je posle velike borbe Alkaraz oduzeo servis u trećem gemu, postojao je samo jedan teniser na terenu sve do trenutka kada je pri rezultatu 5:2 Alkaraz imao 2 meč lopte koje nije iskoristio.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Tada se situacija malo okrenula, sa tribina je stigla velika podrška grčkom teniseru, odjekivalo je na "Šatrijeu": "Cicipas! Cicipas!" I to jeste dalo poleta Grku i unervozilo španskog tenisera.

Cicipas je tada uspeo i da vrati brejk zaostatka i potpuno se vrati u set. Opet je Cicipas u 10. gemu trećeg seta bio suočen sa meč loptom i ponovo je Alkaraz nije iskoristio. Cicipas je odveo treći set u taj-brejk, ali to je bilo najviše što je mogao da uradi u ovom meču.

Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Ipak, bilo je jasno na terenu zašto je Španac prvi favorit na ovogodišnjem Rolan Garosu, u odsustvu Rafaela Nadala, bez obzira što ga u polufinalu čeka naš Novak, koji važi za verovatno najboljeg igrača "belog sporta" u istoriji.

(Telegraf.rs)

Video: Olga Danilović o ljubavi sa Janom Oblakom: Samo sam čekala...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    6. jun 2023 | 22:56

    Verovatno koristi iste stimulative kao i Nadal...

  • Geras

    6. jun 2023 | 23:15

    Nije on igrao toliko dobro koliko je Cicipas igrao loše... Uzas

  • Mats Vilander

    6. jun 2023 | 22:57

    Polako mali,ne loži se...Imaš ti još da veslaš i veslaš....🤫🤫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA