Vreme čitanja: oko 2 min.

Frančeska Skjavone za Telegraf: "U meču Novaka i Alkaraza je 50-50, Jelena nije znala da promaši lopticu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nada se da će Đoković do 23. Grend slem titule

  • 1
Frančeska Skjavone Francesca Schiavone Intervju Foto: Profimedia/Sipa Press/CHRISTOPHE SAIDI

Osvajačica Rolan Garosa, Frančeska Skjavone, stigla je u Pariz kako bi ispratila veliku i završnu bitku za trofej koji je lično držala u rukama. U razgovoru za Telegraf pričala je o ženskoj i muškoj konkurenciji, Novaku Đokoviću i Karlosu Alkarazu, ali se podsetila i vremena kada je igrala protiv Jelene Janković i Ane Ivanović.

Pre svega, prokomentarisala je situaciju kod dama.

- Šljaka je takva da amortizuje sve, morate da prilagođavate igru. Morate da budete pametni, ne treba tu mnogo energije i moći. To znači da, ne samo Švojntek, ali i Gof i Sabalenka mogu da osvoje ovaj turnir. Jako enigmatična podloga, nije laka za savladati, videćemo ko će se kako izboriti.

Da li Novak Đoković još uvek prkosi budućnosti?

- Budućnost je tu, sigurno. Vidimo je. Alkaraza, Siner, Rune... Toliko mladih tenisera je izašlo već na veliku scenu i zauzelo je. Ne možemo očekivati sad od njih sve sa 20, 21 godinom, oni su isto ljudi, tu ima dosta delova za razmišljanje, jer parče je tenisko, a parče emocionalno, sve to mora da se uskladi kod mlade osobe. Mnogo stvari nije samo u udaranju loptice.

Kako vam se čini Đokovićeva igra?

- Novak... Izgubio je u Rimu i svi su počeli odmah da ga napadaju. Nije sve tako jednostavno. On je talentovan i unikatan. Može da promeni svaki turnir, mislim da je trenutno na najvišem nivou fokusa i koncentracije da ne izgubi nešto iz vida. Završnica je. Igra mnogo bolje na forhendu posle servisa, vidi se do sada. Raste sa svojim nivoom tenisom. Ima još mnogo rečenica da doda na ovu čitavu bajku.

Da li će Novak uspeti do kraja karijere do 23. Grend slem titule? Možda već ovde?

- Može biti i zaista se nadam. Nadam se da će Novak to učiniti jer je veliki radnik, zaslužuje, svi ga poštuju zbog toga. Bori se sam sa svima, uvek je jak, uči vas kako da budete smerni i dinamični, elastični i pametni. Pored svega toga, želela bih da se vrati i Nadal brzo, da vidimo šta će se dogoditi.

Igrali ste u renesansnoj eri ženskog tenisa sa Anom Ivanović i Jelenom Janković, možete li da nas podsetite malo na to vreme?

- Sećam se da je Ana imala fanastičan forhend, svaki put kada bi udarila sa te strane govorila sam sebi: "Oh, moj bože, zar opet?". Igrala je raznovrsno, brzo, kratko, pa promeni na dugu. A, što se tiče Janković, nije mogla da promaši lopticu. Pobeda protiv nje, ovde u Parizu, u četvrtom kolu je bilo nešto neverovatno. To je bio sjajan meč. Neverovatno tvrda igračica.

Šta će imati najveću ulogu u meču Novaka i Alkaraza i ko će, po vašem mišljenju, biti bolji?

- Iskustvo će zasigurno igrati veliku ulogu. To je na Novakov račun, ali će Alkaraz imati fizičku prednost uz eksplozivnost. Mislim da je to 50-50. Toliko mogu reći, a što se mene tiče, samo ću uživati u meču i neka što duže traje - zaključila je Skjavone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA