≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi su se pitali ko je ovaj čovek u Novakovoj loži: Čuveni doktor koji mu je pomogao na AO stigao i na RG

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stiven Sanis Šašjan je deo Novakovog tima i u Parizu

  • 1
Stiveno Sasinis Šašjan

Printskrin: Eurosport

Novak Đoković je uspešno prešao prvih pet prepreka na putu ka istoriji tenisa i stigao je do polufinala Rolan Garosa. Preostale su još dve za eventualnu rekordnu 23. Grend slem titulu, a Novaku u polufinalu u petak čeka najteži posao do sada - duel sa prvim teniserom sveta Karlosom Alkarazom.

Đoković je ove sezone sa stigao u Pariz sa standardnim timom, uz njega su konstantno trener Goran Ivanišević, kondicioni trener Marko Paniki, fizio Miljan Amanović i sparing partner Karlos Gomez Erera.

U loži smo mogli da vidimo i njegove menadžere, Edoarda Ataldija i njegovu suprugu Elenu Kapelaro, a tu su bili i brat Marko i stric Goran.

TV kamere su u jednom momentu u loži zabeležile i čoveka koji široj javnosti nije previše poznat.

Ipak, oni koji su dobro upućeni mogli su da preoznaju da je u pitanju doktor Stiven Sasinis Šašjan. U pitanju je kiropraktičar primenjene kineziologije, koji je svojevremeno bio Novaku od pomoći tokom januara u Melburnu, kada mu je pomogao da se domogne titule na Australijan openu.

Poznato je da je Novak u Melburnu u ranoj fazi turnira imao problema i rupturu u zadnjoj loži, pa su mu tada pomogli i doktorka Marijana Kovačević, ali i doktor koji je i sada u loži.

Novak se sa njim tada fotografisao u svojoj svlačionici sa peharom, a na mrežama je isplivala informacija da mu je stručnjak u kinezilogiji pomogao oko problema koji je Đoković imao u Melburnu.

Nije poznato da li doktor Sanis Šašjan i sada ima neku ulogu u Novakovom timu, ili mu se Novak sada samo odužio za pomoć u Melburnu.

Ali, sudeći po "storiju" koji je Šašjan podelio, na kojem je tagovao članove Novakovog tima, deluje da ipak nije u Parizu kao puki posmatrač.

- Sve je moguće kada radite sa čarobnjakom funkcionalne neurologije. Umreženje i paljenje dinamičkog nervnog sistema - napisao je svojevremeno jedan njegov kolega pre nekoliko meseci u januaru uz sliku Đokovića i Šašjana sa peharom Australijan opena.

Šašjan je deo klinike "True Health Solutions", a inače je predavač u Međunarodnom odboru za primenjenu kineziologiju i aktuelnii sekretar Međunarodnog saveta za obrazovanje. Ima trostruku specijalizaciju iz različitih oblasti medicine i jedan je od najcenjenijih doktora u Australiji u svojoj oblasti.

Podsetimo, Novak Đoković igra polufinale Rolan Garosa protiv Karlosa Alkaraza u petak, a prema kladionicama favorit je Španac.

Ko će se plasirati u finale Rolan Garosa?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Video: Snimak uništavanja murala posvećenog Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eni

    8. jun 2023 | 00:42

    Da ce bog igrace svoj najbolji tenis zivota za istoriju celog cveta da te pamte ko je bio I ostao Novak djokovic, ziveli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA