≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta svetski mediji pišu o Novakovoj pobedi nad Karlosom? "Šok i drama, veliki meč se završio na najgori način"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na naslovnicama mnogih medija našao se izveštaj sa današnjeg polufinala Rolan Garosa

  • 24
Novak Đoković svetski mediji Foto: Tanjug/AP, Prinstcreen / AS, Marca, Gazzeta dello Sport, Vijesti.me, Index.hr, Bild.de, Daily Mail, BBC

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u veliko finale Rolan Garosa, pošto je danas u četiri seta savladao trenutno najboljeg na svetu, Karlosa Alkaraza u četiri seta - 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1)!

U nedelju će se boriti za 23. Grend slem, čime bi mogao Novak da preskoči Rafaela Nadala na večnoj listi kada je u pitanju broj osvojenih trofeja na najvećim turnirima. Nažalost, kao što je poznato, meč je obeležila i teška povreda Alkaraza koji je od početka trećeg seta do kraja meča šepao zbog grčeva.

To nije prošlo neprimećeno u svetskoj javnosti, pa svi ugledni mediji na naslovnicama imaju izveštaj sa polufinala Rolan Garosa.

Tako španski "As" piše da su "Grčevi ostavili Alkaraza bez finala", dok "Marka" konstatuje da je "Povreda noge zaustavila Alkaraza protiv Đokovića na vratima finala Rolan Garosa". 

Francuski "Ekip" imao je kratak i jak naslov "Nedovršeni šok", jer je meč faktički prestao onog momenta kada se Alkaraz povredio. "Gazeta delo Sport" iz Italije piše da je "Veliki meč završen na najgori način: Alkaraz bez sreće, Đoković u finalu". 

Regionalni mediji su takođe ispratili meč. Crnogorske "Vijesti" ističu kako se "Đoković primakao rekordnoj tituli, problemi Alkarasa pokvarili spektakl", a hrvatski "Index" ističe da je "Đoković u finalu Rolan Garosa, teniski meč sezone uništila povreda Alkaraza". 

Slovenci na "RTV Slovenije" pišu kako su "Grčevi izdali Alkaraza u trećem setu, Đoković u nedelju u finalu", a nemački Bild samo kratko konstatuje da je Đoković u finalu. Zato engleski "Dejli Mejl" ima poprilično glomazan naslov: "Novak Đoković dolazi do sedmog finala Rolan Garosa pobedom u četiri seta nad Karlosom Alkarazom, najbolji na svetu se mučio sa povredom dok je išao ka porazu".

Na engleskom BBC-ju poše "Novak Đoković je u finalu Rolan Garosa posle povrede Karlosa Alkaraza", a na poljskom Polsat Sportu "Drama za Alkaraza! Đoković u finalu Frenč Opena". Novak je glavna vest i u austrijskom "Kronen Cajtungu" gde piše "Finale! Đoković prošao povređenog Alkaraza".

(Telegraf.rs)

Video: Novi trener Zvezde hoće meč protiv Đokovića: Bahar otkrio šta je tražio od Terzića da bi došao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    9. jun 2023 | 19:35

    Nije se povredio to su grcevi a svi pišu povredio se karlito.sta je istego misic ,zglob uvrnuo ,to su povrede ,a ne grčevi zbog nedostatka kondicije . To znaci da ga je nole visokim tempom naterao da se prenosi. Sramota to se nije odavno desilo da mlad igrač pun snage nema kondicije.

  • Gradjanin

    9. jun 2023 | 19:53

    Ovo je bruka i sramota medija koji time zele da umanje Noletovu pobedu. Nije se Karlos povredio vec ga je Nole svojom ofanzivnom igrom doveo dotle da je dobio grceve i nije mogao dalje. To je Noletov uspeh jer je 💯 % spreman i fizicki i mentalno a mali je profulao. Time je Nole svime pokazao ko je tata. Mozete da pisete sta god hocetw ni mi a ni ceo svet nije glup, video je sta se desilo. Nole idemoooo do 23 A posle i dalje !!!

  • samo što

    9. jun 2023 | 19:34

    No1e bi već imao 25 Grand Slem titula da ga nisu DISKVALIFIKOVALIV (1=23) sa US Open , ZABRANA ULASKA (2=24) Australian Open, ZABRANA ULASKA (nije bio vakcinisan covid-19) (3=25) US Open.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA