≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Novak nije samo svetski broj jedan u tenisu već i u ljudskosti i čovečnosti": Zvečan iščekuje finale RG-a

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priča žene koja živi u rodnoj kući Novakovog oca

  • 0
Novak Đoković, Karlos Alkar Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i poznim danima svoje karijere pomera granice i obara brojne rekorde. Jučerašnjom pobedom u polufinalu nad Karlosom Alkarazom srpski teniser došao je nadomak osvajanja rekordnog 23. Grend slema.

Dan uoči velikog finala sa Kasperom Rudom iz Zvečana dolazi jedna lepa priča koja dovoljno govori o liku i delu najboljeg sportiste Srbije.

Novak je inače počasni građanin Zvečana, a njegov deda Vladimir i otac Srđan su upravo tu živeli pre nego što su se preselili u Beograd. U kući u kojoj su oni boravili i dalje cveta pozitiva. Tu sada živi Lucija Stanišić, žena koja je svoj život posvetila sportu, naročito deci školskog uzrasta.

Tik uz kapiju postoji bilbord posvećen Novaku Đokoviću, koji je upravo Lucija postavila sa natpisom „Nole volimo te, ti si naš ponos“.

Lucija je u razgovoru za Kosovo onlajn otkrila da joj čast što je deo priče povezane sa porodicom Đoković, o kojoj je imala samo reči hvale.

- Novak je sa svojim roditeljima i svojom braćom ovde par puta kao mali dolazio u Zvečan, a sami ste svedoci da uvek pominje svoj Zvečan, poštujući rodno mesto svog oca i svoje korene, a kada poštujete svog oca i korene onda će uspeh doći na najbolji način. Novak nije samo svetski broj jedan u tenisu već i u ljudskosti i čovečnosti, a to je dokazao i svojim igračkim talentom, ali i svojim humanitarnim radom, koji zna da usreći mnogu decu bez obzira na veru i naciju, jer je oni tekako svetski broj jedan i kao čovek - istakla je Lucija potom i dodala:

- Vidite koliko Nole sa velikim ponosom, to se oseća u njemu, u Srđanu u čitavoj porodici, koliko su oni ponosni odakle potiču, a to je važno za porodicu i za čoveka bez obzira na to čime se bavite. I sami vidite kroz sva dešavanja da ko ne zaboravlja svoje korene itekako je uspešan i njemu se otvaraju putevi. Veličina porodice Đoković se ogleda u tome da uvek sa zadovoljstvom i ponosom pominju Zvečan, ovu ulicu i ovu kuću i bili su izuzetno srećni kada su videli ovaj bilbord koji sam ovde postavila kada je Nole trpeo nepravdu u Australiji - izjavila je Lucija Stanišić za Kosovo onlajn.

Novak će svoj poslednji duel na ovogodišnjem Rolan Garosu odigrati u nedelju od 15 časova. Đoković je do sada dva puta pobeđivao u finalima ovog turnira.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak uništavanja murala posvećenog Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA