Vreme čitanja: oko 1 min.

Menjaju se uslovi na dan finala Rolan Garosa, da li će ovo prijati Novaku Đokoviću?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako stvari stoje, izgleda neizbežno

  • 4
Novak Đoković, Karlos Alkar Foto: Tanjug/AP

Nakon skoro dve nedelje glavnog žreba i nekoliko dana kvalifikacija, Rolan Garos će prvi put videti kišu, i to na dan finala između Novaka Đokovića i Kaspera Ruda.

Svako ko je bio u Parizu mogao je da zaključi da nije video jednog jedinog oblaka do večeri pred sudar za trofej kada je nebo naglo postalo sivo uz prodor nešto hladnijeg vetra.

Po prognozi koja je data, u 14.45 časova postoji čak 80 odsto verovatnoća da će početi da pada kiša, a postoji i mogućnost za pravom letnjom olujom uz grmljavinu.

Sve televizije francuske su javile da glavni grad danas neće izbeći kišu i da se razvedravane tek može očekivati posle 22 časa.

To je svakako znak da Novak i Kasper neće moći da igraju pod otvorenim nebom, ali kao što je i poznata činjenica, Filip Šatrije poseduje pokretni krov koji će se skoro sigurno aktivirati u ovoj finalnoj priči.

Ostaje samo da se vidi da li će organizator, kao što je radio više puta do sada, čekati da počne kiša pa da prekida meč ili će iz predostrožnosti već učiniti to na startu.

Praktično, Đoković bi mogao danas da dobije jedne dvoranske uslove, iako je skoro svakog dana turnira imao šljakasti teren obasjan suncem.

I pored kiše i čak vetra koji će biti prisutan, najavljuje se najveća temperatura od 27 stepeni, tako da nema sumnje da će biti i vlažnost užasno velika.

To će uticati na težinu loptica na koje su se već žalili skoro svi teniseri koji su imali prilike da govore na tu temu tokom Rolan Garosa.

Na Novaku je da se usredsredi na zadatak, da osvoji 23. Grend slem titulu i nastavi u dalje planove sa najvećim rekordom u svetu tenisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gole

    11. jun 2023 | 08:22

    Pa ti isti uslovi ce biti i za protivnika. Svasta.

  • Majstor

    11. jun 2023 | 08:58

    Paa sta?

  • Mihailović

    11. jun 2023 | 08:27

    Pratim tenis, Novaka i vreme u Parizu. Vlažnost u Parizu bila oko 30% (u polufinalu 31%) šta je povoljno za igru, a danas je 86% šta je nepovoljno i teško naročito za Novaka. Vlaga mu stvara probleme otežanog disanja, borbom za vazduhom... Nadam se da ga vlaga neće zaustaviti, biće teško...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA