≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Federer je Mesi, Novak je Kristijano i ima brojke": Bizaran argument bivšeg fudbalera o tome ko je "GOAT"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivšem reprezentativcu Engleske više "leže" Rodžer i Rafa

  • 14
Novak Đoković, Rodžer Federer Foto-kolaž: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od 14.30 igra protiv Norvežanina Kaspera Ruda u finalu Rolan Garosa za istorijski 23. gren slem trofej koji bi mu i definitivno doneo i "tenisku večnost". 

Naime, u slučaju trijumfa u današnjem meču Novak bi se izdvojio kao prvi teniser sa 23 Grend slem titula, a iz asebe bi ostavio najveće rivale, Rafaela Nadala koji ima 22, kao i Rodžera Federera koji je tokom karijere došao do 20 trofeja.

Ipak, sve što je Novak uradio do sada, mnogim ljubiteljima tenisa kao da nije dovoljno. Takav slučaj je sa bivšim fengleskim fudbalerima, Džermejnom Dženasom i Piterom Kraučom koji su se, takođe, bavili ovom temom.

Oni su u razgovoru za Eurosport govorili o Federeru i Novaku, i to, u kontekstu poređenja sa Mesijem i Kristijanom Ronaldom.

- Sigurno, to je Federer. Đoković ima brojke i atleticizam, ali za mene, kada gledate sport, element gracioznosti i kako izgleda kada igra, mora da se uzme u obzir. Način na koji Federer igra, taj bekhend.... - Počeo je Dženas, a Krauč je odgovorio:

-  Federer je mesi, je l' tako? Đoković je Ronaldo?

Potom, Dženas je potvrdio:

- Upravo tako. On ima brojke, robotiku, rešenost i definitivno će završiti karijeru sa više Slemova od bilo koga ikada. Ali, ima nešto kada gledate Federera....elegancija...on se ne oznoji!

Potom je nastavio o Nadalu:

- Nadal je jedan od onih igrača koje ne možeš da ne voliš. Bori se za svaki poen i ima taj forhend. Deluje kao da jedva drži reket. Ludo je kako se Novak ubacio između njih dvojice.

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Video: Novi trener Zvezde hoće meč protiv Đokovića: Bahar otkrio šta je tražio od Terzića da bi došao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA