≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novak igra za tenisku večnost i povratak na vrh ATP liste: Evo šta sve pobeda u finalu RG donosi Đokoviću

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatan tenis igra Novak...

  • 16
Novak Đoković rekordi Foto-kolaž: Shutterstock, Pixabay, Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od 14.30 igra protiv Norvežanina Kaspera Ruda u finalu Rolan Garosa za istorijski 23. gren slem trofej koji bi mu i definitivno doneo i "tenisku večnost", povratak na vrh ATP liste i još mnogo toga. 

Naime, računica je jasna. Đoković i Nadal imaju po 22 Grend slema, pa bi se srpski teniser eventualnom pobedom izdvojio kao jedini teniser sa 23 osvojena trofeja. Iza njega, osim Nadala, ostao bi Rodžer Federer sa 20, kao i  Pit Sampras sa 14, Roj Emerson sa 12, Bil Tilden sa 10...

Uz to, osvajanje titule u Parizu Novaku donosi i prvo mesto na ATP listi. Upravo je pobeda u finalu Đokoviću i glavni uslov da nastavi boravak na teniskom vrhu i produži lični rekord po broju nedelja kao prvi teniser sveta. Trenutno je Novak na broju od 386, pa ne bi bilo nemoguće da postane i prvi u istoriji tenisa koji bi upisao i 400 nedelja kao prvi na svetu. Naročito, imajući u vidu trenutno formu i turnire do kraja sezone koje bi mogao da osvoji.

Nastavak serije pobeda na Grend slemovima

Pobeda u ovom duelu znači i nastavak serije pobeda na Grend slemovima jer je Novak osvojio Vimbldon, na US Openu mu je bilo zabranjeno da igra, a onda je osvojio Austrlijan Open i stigao do finala Rolan Garosa.

Kako bi ponovo bio najbolji na svetu, Srbin mora da osvoji Pariz, jer mu to od ponedeljka donosi 7.595 poena. U suprotnom slučaju, ako Rud pobedi, Španac ostaje prvi sa 7.175 bodova, dok će Đoković imati 6.795.

Sve u svemu, ovo finale je od velikog značaja za Novaka, a bez obzira na rezultat, sve do sada urađeno, dobija dodatno na značaju imajući u vidu ofrmu i igre koje Novak prikazuje u 36. godini.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković o pritisku: "Ojačali su me dueli sa Nadalom, Rodžerom i Endijem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    11. jun 2023 | 11:23

    Bravo Novace,legendo na planeti,i danas ces obradovati NACIJU,koja Te obozava za sve Tvoje meceve na tronu pobednika!!!Medjutim,velika bruka i sramota na RTS ,zasto nema prenosa,a prenose neke fudbakske medjunarodne meceve skoro svako vece?!A,mi placamo Taj RTS,,dokle tako sa ponizavanjem naseg gledalista?!

  • M.K.

    11. jun 2023 | 12:16

    Vracaŝ se na prvo mesto ✨️✨️🏆💫🎾🌍💫💫💫 Kosovo je Srbija ! 🇷🇸 Srecno Novak 👑❤️✨️

  • Bojan

    11. jun 2023 | 12:19

    Nole osvaja u pet seta, mora da ima drame u igri.Ja počinjem da gledam tek od trećeg seta pošto sam srčani bolesnik🙄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA