Vreme čitanja: oko 2 min.

Vilander ne veruje da će se Novak zaustaviti: Mogao bi da osvoji 26-27 Grend slem titula

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski teniser je osvojio po treći put u karijeri Rolan Garos i time stigao do rekordnog broja trofeja na četiri najveća teniska turnira, samim time i najtrofejniji teniser u istoriji

  • 4
Novak Đoković, Mats Vilander, Barbara šet, Australijan open 2020 Printskrin: Youtube/Djoker Nole

Nekada veliki kritičar Novaka Đokovića, a sada čovek koji se divi srpskom teniseru i stručni komentator "Eurosporta", Mats Vilander, ne veruje da će se Novak Đoković zaustaviti na 23 Grend slem titule.

Srpski teniser je osvojio po treći put u karijeri Rolan Garos i time stigao do rekordnog broja trofeja na četiri najveća teniska turnira, samim time i najtrofejniji teniser u istoriji.

Ali, legendarni Šveđanin veruje da bi Novak mogao da osvoji i 26-27 titula, kao i da Srbin možda ne bi uspeo sve ovo da uradi da nije bilo velikog rivalstva sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

- Neverovatno. Uvek pričamo o tome da li će se ponovo desiti. Ja jednostavno ne vidim tri momka koji nadolaze, a on (Novak) ne bi to uspeo bez da su ga Rodžer i Rafa "gurali". Neverovatno je da su ga mimoilazile povrede, odličan svakog dana na svakoj podlozi. Zapanjujuće. Ali on još nije završio, daleko je od toga. Veoma je veliki favorit na Vimbldonu i US openu. Voleo bih da vidim gde će se zaustaviti, jer mogao bi da osvoji 26 ili 27 Grend slem titula - poručio je Vilander.

Kejt Midlton Foto: Tanjug/AP

I drugi stručni konsultant sa "Eurosporta", Tim Henman, ne veruje da će srpski teniser stati, već da će juriti nove rekorde.

- On je uvek bio iskren o brojevima. Bio je izjednačen sa Rafom sa 22 titule i sada je došao do 23. Prema mom mišljenju, Margaret Kort je ispred njega sa 24 titule i mislim da će to očigledno biti njegov sledeći cilj. On je veoma pametan sa svojim rasporedom, njegova karijera je definisana prema četiri Grend slema i sve će se svoditi na njegovu pripremu i kako se bude spremao za te turnire. Vimbldon je za tri nedelje i tamo će biti ogroman favorit. Sa tom gorućom željom, ne bih sumnjao da tamo osvoji i 24. titulu - poručio je Henman.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je najveći navijač Novaka Đokovića: Voja ga prati gde god i kad god može

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA