≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković će na Vimbldonu napasti 2 rekorda: Vreme je da se prekinu priče o Federerovoj dominaciji na travi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao što znamo da se novi-stari prvi igrač planete neće zaustaviti ovde, tako i znamo da će nastaviti da juri i obara rekorde, iako ih nema mnogo koji su mu preostali da ih sruši

  • 7
Novak Đoković, Rolan Garos, Kasper Rud Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković ispisao je istoriju i potvrdio da je najbolji teniser u istoriji. Osvajanjem treće titule na Rolan Garosu, srpski teniser je stigao do 23 osvojena Grend slem trofeja u karijeri.

Nikada nijedan teniser nije osvojio toliko trofeja na četiri najveća turnira, te se s razlogom sada može reći da je Srbin postao GOAT (najveći svih vremena), makar što se tiče muške konkurencije u "belom sportu".

Ali kao što znamo da se novi-stari prvi igrač planete neće zaustaviti ovde, tako i znamo da će nastaviti da juri i obara rekorde, iako ih nema mnogo koji su mu preostali da ih sruši.

Za svega 3 nedelje počinje Vimbldon i upravo na terenima "Ol Ingland Klaba", gde će biti prvi favorit i braniti titulu, srpski teniser će pokušati da dostigne još 2 rekorda.

APTOPIX Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Prvi je da dođe do 24 Grend slem titule, čime bi se izjednačio sa legendarnom Margaret Kort kao najtrofejniji takmičari koji su ikada igrali "beli sport".

Drugi, koji je možda i još značajniji i koji će mu ići u prilog, ukoliko i dalje postoji dilema o najboljem teniseru svih vremena, jeste da stigne Federerovih 8 titula na Vimbldonu, pošto ih trenutno ima 7 osvojenih.

Time bi sigurno doveo i u pitanje dominaciju Rodžera Federera na travnatoj podlozi.

Da ne govorimo o tome da će Novak sigurno pokušati da do kraja godine ostvari najzad i kalendarski Grend slem (osvoji sva 4 najveća turnira u istoj godini).

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković je šampion Rolan Garosa i najbolji teniser ikada: Ovo su najboji momenti sa meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    11. jun 2023 | 20:25

    Дајте, бре, не измишљајте више глупаве рекорде!Очекујем да се рачуна и број одлазака у ве-це током разних турнира!? Човек је највећи и КРАЈ!

  • Др

    11. jun 2023 | 20:27

    Питам, колико је то титула на Вимблдону Федерер освојио од када се појавио Ђоковић!? Крај питања!

  • 534

    11. jun 2023 | 20:24

    Neka Federer stigne Noketovih 10 u Australiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA