≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

"Vezao nas je lisicama i vadio nokte": Ivanišević na originalan način opisao Novakov put ka istorijskom RG

Vreme čitanja: oko 5 min.

Trener najboljeg tenisera sveta imao je samo reči hvale o Đokoviću

  • 1
Goran Ivanišević, Novak Đoković Foto: Profimedia/Abaca Press

Naš najbolji teniser, Novak Đoković popeo se na vrh sveta, pošto je danas osvojio 23. Grend slem titulu na Rolan Garosu savladavši Kaspera Ruda iz Norveške u finalu. Tako je "oborio" Rafaela Nadala, koji je ostao jedan korak iza njega.

Posebne reči za Novaka je na konferenciji za medije imao njegov trener Goran Ivanišević, koji je posebno pohvalio svog pulena na samom startu. Istakao je da je Novak na Grend slemovima drugi čovek.

- Došavši na ovaj turnir, videlo se njegovo samopouzdanje. Nisam brinuo. Rekao sam u Monte Karlu, samo se Rolan Garos broji. Grend slem je drugačiji sport, samo je promenio softver. Bio je gladan, igrao je sve bolje i bolje, protiv Alkaraza je igrao sjajno, a danas je završio posao. Danas je isplata. Isplata plate! - originalan je bio Ivanišević.

Otkrio je i kakav je put prošao Novak do ove 23. Grend slem titule sa svojim timom.

- Vezao nas je sa lisicama! Šalim se, ali nije lako sa njim, pogotovo ako nije po njegovom. Mi smo mu tu da ga držimo na pravom putu, nekada je lako, nekada je veoma komplikovano. Nije lak bio put, Banjaluka i Monte Karlo, čak ni u Rimu nije bilo presjajno. Mučio nas je, vadio nam je nokte, ali je sasvim ok! - našalio se Goran zbog onoga što je Novak rekao da nije lako sa njim.

Pitanje sada je - šta dalje? Dokle može Novak da ide?

- Ne znam šta mu je dalje cilj. Kada smo se vratili u Australiju, sve se išlo korak po korak. Žao mi je što Rafa nije bio tu, nadam se da će osvojiti još jedan Grend slem. Ali, za Novaka, on je jedini koji može do sva četiri u godini, bio je blizu, a sada je ponovo još bliži.

Novak Đoković, Rolan Garos, Kasper Rud Foto: Tanjug/AP

Nastavio je u svom stilu Goran Ivanišević.

- Ušli smo u sado-mazo fazu. Od jutra do mraka! On uvek radi na nečemu. Kaže da mora da radi na bekhendu, a bekhend mu sjajan. Tako i za servis. Sa takvim sjajnim umovima je uvek teško, znate, jer hoće da unaprede stalno nešto. Ako misliš da osvojiš ovo, rekao sam mu, nemoj da pričaš toliko sa nama. Protiv Alkaraza, nije pogledao put nas, nije pričao, bio sam začuđen. Kada ne troši energiju na nepotrebne stvari, on je predobar.

Ističe Ivanišević da je i sam postao bolji uz Đokovića.

- Učinio me je boljim trenerom. Bio sam sa Marinom, ali sa njim je uvek novi izazov. Uvek ste motivisani. Uvek je stres na visokom nivou. Svaki dan naučite nešto novo, mnogo puta se i ne slažem, ovo je posao, ne možete uvek da se slažete. Ipak, funkcionišemo kao tim sjajno.

Pobede su, ipak, u krvi Novaka Đokovića, a to jasno podvlači i njegov trener.

- Vidimo kad izađe na teren koliko voli da udara, da pobeđuje, voli publiku i stadione. Njegovo telo je perfektno, u odličnoj formi, nema mnogo povreda velikih, manjih tu i tamo. I dalje se kreće kao mačka, kao nindža. To je fascinantno, evo sad ima 23 Grend slema, ali naći će način da osvoji 24, 25, ne znam odakle dolazi, ali dolazi.

Ističe da je glad ta koja Novaka izdvaja od ostalih koji se trenutno nalaze na ATP turu.

- Govorio sam kao za Rafu i Rodžera. Zato nisam brinuo, iako su mnogi govorili da nema šanse protiv Alkaraza, ali to je Novak. On je odmah još gladniji. Ono što ga čini najboljim, poslednja dva meča je igrao najbolje. Nadošao je. Pokazao je u taj-brejku šta je u stanu da radi. U velikim momentima je tu uvek i igra neverovatan tenis.

Razlika je očigledno ogromna između turnira na dva seta i Grend slemova.

- Definitivno je to razlika kada se igra na tri dobijena seta. Malo mi je bilo čudno da je Alkaraz favorit protiv Novaka. To ne možeš da kažeš. Karlos je odličan, volim ga, ali ovo je Grend slem, tu su nervi. Novak zna, Novak čeka. Rodik je rekao da vam uzme noge, pa uzme dušu, pa vam iskopa grob... Znate.

Posebno je pohvalio Karlitosa Alkaraza, kaže da će biti veliki Novakov rival u budućnosti.

- Volim Karlosa, on je sjajan dečak. Veoma je edukovan, dobar, biće veoma opasan u nastavku. Tu je i Medvedev, ali Karlosa volim. On je svež vazduh tenisa, pogledajte kako je srećan, nasmejan, kako igra taj tenis. Neće biti pretnja na travi, ali na ostalim podlogama hoće. Mlad je, ali ima vremena, videćemo svašta.

Goran Ivanišević Foto: Marko Jovanović

Kompletirao je Ivanišević sva četiri Grend slema kao trener.

- Ispašće da sam bolji trener, ali sam kompletirao sve Grend slemove. Imam sva četiri, samo GS računam! Pisanje istorije, znao sam da je Novak pisati istoriju. Nisam znao da ću ja biti tu, ali držim se! Neviđeno.

Balkanski tenis prosto rečeno cveta, što potvrđuju svi mogući rezultati.

- Novak osvojio Vimbldon, Poljičak juniore. Ovde Novak, mali Dino u juniorima, Dodig u dublovima... Z****ni smo mi Balkanci, ne damo se. Uvek mi iskačemo, jedan levo, jedan desno. Drago mi je da smo svi skupa, baš je užitak biti na turu.

Nije se tu zaustavio Ivanišević sa pohvalama, nego je nastavio da ih obasipa.

- To je ono ludilo, on je poseban, drugačiji. Prkosi svima, gravitaciji, pravilima, ne postoji nešto što je nemoguće. To ne postoji. Neverovatno. Toliko mi je drago da je pokazao svetu ko je on, šta je on, nakon ne baš dobrog starta. Opet je pokazao ko je. Trebalo bi mu lobotomiju uraditi, svašta bi se to našlo.

Svestan je da je publika uvek bila protiv njega.

- Išao sam se pop**ati! Što se tiče publike, znam da ga to nervira. Što god naprave, oni zvižde. Žele da ostanu duže, on to protumači da su protiv njega. Drago mi je kad ga raspizde. Mnogo sam ponosan na njega. Ostao je u fokusu, smiren. Fali mi malo kad se ne dere, dosadno mi je tamo kad se ne dere.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković je šampion Rolan Garosa i najbolji teniser ikada: Ovo su najboji momenti sa meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djemizam

    12. jun 2023 | 03:00

    Fali mi malo to sto se ne dere....dosadno mi tamo:-).....kako ih je Ivanišević umno prosetao....prvo nije dobro sto se derer na ekipu....zadnja dva meča nije mnogo....na kraju... dosadno mi:-) ....sve su on i Bile osmislili...svaka čast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA