Vreme čitanja: oko 1 min.

Novinari pitali Đokovića da li je sada najbolji svih vremena, a on je odgovorom oduševio planetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne želi Novak da bude nepošten prema drugim velikim šampionima

  • 2
Novak Đoković, Rolan Garos, konferencija Foto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

Novak Đoković je ispisao istoriju tenisa osvajanjem 23. Grend slem titule, čime je postao rekorder u muškom tenisu.

Nole je u finalu Rolan Garosa savladao Kaspera Ruda sa 3:0 i ušao u anale, a posle meča je održao i konferenciju za novinare.

Novinari su mu takođe čestitali na neverovatnom uspehu i obaranju rekorda, a mnoge je interesovalo da li Novak sada sebe vidi kao najboljeg svih vremena.

Novak je ostao skroman i odgovorio je šmekerski, uz poštovanje prema svim velikim šampionima.

- Hvala! Ne želim da kažem da sam najbolji svih vremena, ne želim da budem nepošten prema svim velikim šampionima tenisa. Svaki šampion je ostavio traga na tenis, ostavio nama ovakav sport. Tu vrstu ko je najbolji ću ostaviti nekom drugom, imam veru u sebe i sve šta jesam i šta mogu da uradim. Ovaj trofej je još jedna potvrda da mogu da prikažem kvalitetan tenis. Rekao sam da su Grend slemovi glavni cilj. Znao sam da šljaka nije baš nešto gde mogu da se prikažem u najboljem svetlu, ali sam video da imam šanse protiv svih u pet setova i shvatio sam da ostali osećaju pritisak zbog toga, hteo sam da se tako osećaju.

- Imao sam dosta očekivanja od sebe, ali jednom kada je sve bilo gotovo, osećaj je satisfakcije tu i prilično sam srećan što je gotovo. Morate da se borite sa tim pritiskom svakim danom, da živite sa tim, naravno da se osećam ponosno i ispunjeno. Srećan sam što mogu to da podelim sa ženom, decom, roditeljima, svima koji su bili deo ovog puta. Ovaj put nije gotov, još uvek sam motivisan da igram na Grend slemovima ponajviše, već gledam ka Vimbldonu - istakao je Đoković.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je najveći navijač Novaka Đokovića: Voja ga prati gde god i kad god može

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA